Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

Οικοπεδοποιούν την «Πάρνηθα»…των επιτοκίων!

Η δεδηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ισοδυναμεί με την οικοπεδοποίηση των περιοχών που κάηκαν από την τελευταία πυρκαγιά στην Πάρνηθα. Σε έναν κλάδο κυριολεκτικά ισοπεδωμένο από την κερδοσκοπία των τραπεζών το επιτελείο Αλογοσκούφη, για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, έρχεται να εκποιήσει το τελευταίο καταφύγιο για τους μικροκαταθέτες και δανειολήπτες. Μπορεί να μην είναι σπουδαία "θηράματα" αλλά από το δικό τους υστέρημα οι τράπεζες έχουν υπεραποδόσεις στα κέρδη τους.

Εξηγούμαι: Όταν το μέσο επιτόκιο σε υπόλοιπο πιστωτικής κάρτας είναι 16% στις μεγάλες τράπεζες και το ταμιευτήριο προσφέρει 10%. Όταν ένα καταναλωτικό δάνειο δίνεται με μέσο επιτόκιο πάνω από 10% και το Ταμιευτήριο προσφέρει δάνεια με 4,5%. Όταν στα στεγαστικά έχει επίσης σημαντική διαφορά στα επιτόκια από τις υπόλοιπες τράπεζες. Ποιο εθνικό συμφέρον εξυπηρετεί το ξεπούλημα του Ταμιευτηρίου; Ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι «αρχιλογισταράδες» του Αλογοσκούφη; Τι είδους «νταβατζιλίκι» ετοιμάζουν στον τραπεζικό τομέα, με την παραχώρηση προσεχώς και της Αγροτικής Τράπεζας σε ιδιώτες;

Κι όλα αυτά ενώ τα νοικοκυριά χρεώνονται ολοένα, οι μισθοί και οι συντάξεις είναι καθηλωμένες και η ακρίβεια "κάνει πάρτι".

Στηρίξτε την απεργία των εργαζομένων που ξεκινάει από σήμερα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του τελευταίο «οχυρού» των χαμηλών επιτοκίων. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι καταφύγιο για όλους. Διαφυλάξτε το!

Έργα και ημέρες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το Ταμιευτήριο

Διαβάστε κι άλλη μια γνώμη για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πάνερμος...