Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

«Ιερά» Ομόλογα!

Με την ίδια άνεση που ξεπουλάει δημόσιες επιχειρήσεις η κυβέρνηση της Ν.Δ. χαρίζει και δημόσιες εκτάσεις. Σε αντάλλαγμα για την απόκτηση της κυριότητας μιας διαφιλονικούμενης έκτασης στην περιοχή του Πόρτο Λάγος, κι ενώ ήταν σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη του δημοσίου με την φερόμενη ως ιδιοκτήτρια Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους από την οποία το δημόσιο παραιτήθηκε, παραχωρεί δημόσιες εκτάσεις στου Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Καβάλας και Χαλκιδικής στην Μονή.

Πρόκειται αναμφίβολα για σκάνδαλο καθώς παραχωρούνται για μια έκταση που μάλλον ανήκε στο δημόσιο, εκτάσεις που βρίσκονται σε περιοχές με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά ακόμα και εκτάσεις που περιλαμβάνουν αρχαιολογικούς χώρους. Στο νομό Καβάλας παραχωρούνται στην μονή Βατοπεδίου δημόσιες γαίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελευθερών, η οποία ως γνωστό περιλαμβάνει μια ακτογραμμή δεκάδων χιλιομέτρων.

Δεν είναι έκπληξη η κτηματική βουλιμία της Μονής, άλλωστε πολλά από τα Μοναστήρια του Αγίου Όρους κατέχουν τις περισσότερες από τις εκτάσεις που δεν είναι ατομικές ιδιοκτησίες στην Χαλκιδική. Η έκπληξη είναι ότι εδώ και τρία περίπου χρόνια έχει δρομολογηθεί η συγκεκριμένη «δωρεά» της κυβέρνησης προς τη Μονή και μόλις τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να συζητιέται το θέμα δημοσίως, καθώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την παραχώρηση των δημοσίων εκτάσεων, χωρίς μάλιστα να ερωτηθούν οι κάτοικοι και οι φορείς αυτών των περιοχών.


4 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Μα είναι δυνατόν να γίνονται ακόμα τέτοιες "δωρεές"; Η τοπική κοινότητα τί κάνει; Θλιβερό.

Ανώνυμος είπε...

I topiki kinotita mallon kani oti kanoun ke oloi i ipolipoi... den mpori na di oti "i adikia den ine anonimi; exei ONOMA ke DIEUTHINSI" (Bertolt Brecht)

Kales vdomades.

Ανώνυμος είπε...

... ase pou idika gia tin periptosi tou "Agiou" autou orous, i ginekes tha eprepe na itan i protes protes sto na vgun stous dromous. akou eki den epitreponte ginekes para mono me karavaki giro giro (to opoio fisika den ine ke tzamba)!

Filotas είπε...

Η τοπική κοινωνία το έμαθα τελευταία juanita. Οι Αλογοδούκες την έκαναν στα μουλωχτά την δουλειά...
Καλές εβδομάδες Μάνθε! Όλα για τα γκα-φρά γίνονται φίλε...

Πάνερμος...