Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Διακοπές με δανεικά ή χωρίς διακοπές;

40% των κατοίκων της χώρας δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν διακοπές, ενώ αρκετοί ακόμα δεν μπορούν να πάνε για παραθέριση περισσότερο από μία εβδομάδα κι αυτό ίσως με την ενίσχυση της εργατικής εστιάς (δεν την ιδιωτικοποείται και δαύτην κυρ – Δούκα να τελειώνουμε και με αυτό το έξοδο; Το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα.) Άλλοι θα πάνε διακοπές με δανεικά από τις τράπεζες. Ενώ και οι εκδηλώσεις που γίνονται είναι βαρύ φορτίο για τους μισθοσυντήρητους. Η ανθηρή ελληνική οικονομία σε όλο της το αλογοσκούφειο μεγαλείο…

Πριν από καμιά τριετία νοικιάζαμε δίκλινο δωμάτιο με 50 ευρώ. Φέτος τα απλά δίκλινα έχουν φτάσει στα 70 ευρώ. Και άμα θέλεις σου λέει ο άλλος. Τα ακτοπλοϊκά τσούζουν πιο πολύ από τις τσούχτρες. Έχει υπολογιστεί ότι μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ για να κάνει διακοπές μιας εβδομάδας. Δύο στην ηπειρωτική χώρα, τρία στα πολυδιαφημισμένα νησιά μας.

Το επίδομα αδείας είναι μισός μισθός. Ο μισθός είναι μισός ευρωπαϊκός. Και το κρασί των Ευρωπαίων που θα κάθονται πλάι σου, μπορεί να είναι μισόλιτρο.

Εμείς γράφουμε για ταξίδια και συναυλίες ή μουσικές και ο γείτονας σου καλέ μου αναγνώστη/καλή μου αναγνώστρια μπορεί να μην έχει άλλη διασκέδαση από τον πολτό που προσφέρει καθημερινά η τηλεόραση ή από μια βόλτα στο χωριό όπου όλα είναι πιο φθηνά. Π.χ. Μια μπύρα που κάνει 3 ευρώ στην Δράμα έχει στην Πετρούσα 1,5 ευρώ…

Η φώτο είναι από τα Καλά Νερά

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Με τόση φτώχεια είναι λογικό και δεν εντυπωσιάζομαι, ειδικά όταν βλέπω Υπουργεία να μη καλύπτουν προγραμματικές τους υποχρεώσεις.

Filotas είπε...

Πολύ καλό το κείμενο σου Δείμε!

Πάνερμος...