Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007

Δεν κάνουμε ράδιο για τα «νούμερα»

Πολύ συζήτηση έπεσε για την δημοσκόπηση που παρήγγειλε το Υπουργείο Τύπου στην «Metron Analysis» για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην ελληνική περιφέρεια. Μας μετρήσανε ως προϊόντα και μας κόλλησαν κι ένα νούμερο …στην πλάτη. Διάβασα τα αποτελέσματα και θαρρώ ότι δεν έμαθα κάτι καινούργιο. Την εκτίμηση και την αποδοχή σας σε αυτό που κάνουμε την γνωρίζω. Κυρίως όμως γνωρίζω τα παράπονα σας για αυτά που δεν κάνουμε. Αυτά που στέκουν πάνω από το κεφάλι μου κάθε φορά που σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω για να σας αρέσει πιο πολλές ώρες κάθε μέρα, το Ράδιο Ηχώ. Να τα κάνουμε και μετά αν σας ξαναπάρουν τηλέφωνο για να σας πουν ποιο ραδιόφωνο ακούσατε χθες, πείτε οτιδήποτε άλλο εκτός από εμάς. Δεν είμαστε ραδιόφωνο για νούμερα και ποτέ δεν θα γίνουμε, μας αρκεί το χαμόγελο και μια αγκαλιά.

«Το lifestyle είναι μαγικό: Από μηδενικό σε κάνει νούμερο» λέει ένα σύνθημα σε τοίχο της Μυτιλήνης. Ίσως να ταιριάζει και για τις δημοσκοπήσεις.

Είμαστε εδώ για να σας φέρουμε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, στην Δράμα ή οπουδήποτε αλλού και να δώσουμε ευκαιρίες σε ότι δεν προσκυνάει μεγέθη, αλλά ανάγκες. Να ενημερώνουμε για αυτά που συμβαίνουν, να στιγματίζουμε την ασχήμια και να βάζουμε πινελιές για την ελπίδα ότι όλα μπορεί να αλλάξουν.

Να ζούμε ανάμεσα σας και να μαθαίνουμε από εσάς. Να χτίζουμε κάτι, εδώ, σήμερα, για όλους και για όλες. Με ότι μπορεί ο καθένας και να είμαστε πρόθυμοι να το μοιραστούμε. Να είμαστε περίεργοι και να μπορούμε να ακούμε, να διαβάζουμε, να χορεύουμε, να μεθάμε από την ζωή.

Δεν χωράνε σε νούμερα αυτά που θέλουμε να ζήσουμε, να ονειρευτούμε, να ιστορήσουμε και ας είναι περικυκλωμένα από νούμερα. Τα μπλόκα είναι απροσπέλαστα όσο τα κοιτάζουμε…

«Τόση μπάλα και τόσους μπάτσους, από την Χούντα είχαμε να δούμε» λέει ένα άλλο σύνθημα γραμμένο σε τοίχο της Αθήνας.

Μα καλά με τόση «πολυφωνία» στα μέσα ενημέρωσης είναι δυνατό να ακούγονται σχεδόν παντού τα ίδια και τα ίδια;

Αφήνουμε τα «νούμερα» και προχωράμε!

4 σχόλια:

0comments είπε...

ΡΑΔΙΟ ΗΧΩ για πάντα!

ci είπε...

:)
με διαφορά!
καλή μας δροσιά!

maria_pin είπε...

Μόνο να μας αφίσουν να προχωρήσουμε ε, Αγγελε? Με τόσα που ακούγονται για τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, είναι να φοβάσαι!

Καλή δύναμη λοιπόν- δε σε είδα στη Δράμα,αλλά καλά να ναι το δύκτιο, δε θα χαθούμε!

Filotas είπε...

Amig0 είσαι το πιο αλληλέγγυο ραδιοφωνικό πρόσωπο για μας την τελευταία δεκαπενταετία! Be strongογλου!
(Να την χαίρεσαι!)
Citronella μου και πάλι στην Δράμα καλά είμαστε...Δροσιές και Καλό Σ-Κ!
Μαρία εσύ πάλι μας ξέφυγες!:Ρ
Πότε ήρθες; Πότε έφυγες; και που πήγαινες τις βόλτες ώστε να μη σε πετύχουμε πουθενα;
Τόσα χρόνια που έχουμε να ειδωθούμε, θα κάνω φαλάκρα και δεν θα με γνωρίσεις!
Για τις εξελίξεις στον χώρο των Μ.Μ.Ε. μην ανησυχείς. Εμείς δεν μασάμε πια. Καλά να είναι το διαδίκτυο και να 'χουμε την υγειά μας!

Πάνερμος...