Πέμπτη 16 Μαρτίου 2006

«Η πολιορκία της Ιεριχούς»…

Ιεριχώ, μια βιβλική πόλη που βρέθηκε στο επίκεντρο χθες, λόγω της πολιορκίας από τον ισραηλινό στρατό, της φυλακής όπου κρατούνταν παλαιστίνίοι κρατούμενοι, μεταξύ αυτών ο ηγέτης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου της Παλαιστίνης (PFLP) Αχμέντ Σααντάτ. Η φυλακή τελούσε υπό τον έλεγχο Αμερικανών και Βρετανών στρατιωτών, οι οποίο αποχώρησαν κατά την πολιορκία της για να μην κινδυνέψουν. Ο Σααντάτ κατηγορείται από του Ισραηλινούς για την δολοφονία του ακροδεξιού ισραηλινού υπουργού τουρισμού Ρεχαβάμ Ζεεβί το 2001.

Η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη είναι έκρυθμη μετά την αρπαγή των κρατουμένων για να «περάσουν από δίκη» σε ισραηλινό έδαφος. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά τις «σάλπιγγες» της εξωτερικής του πολιτικής για να γκρεμίσει τα τείχη που ύψωσε το «κουαρτέτο» για να προστατέψει την Ιεριχώ και την ζωή των παλαιστινίων στα εδάφη τους.

Οι δηλώσεις για αυτοσυγκράτηση που γίνονται από όσους εγγυώνται δήθεν την εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών, κάθε άλλο παρά εκτονώνουν την κρίση, αφού το Ισραήλ, παρά το «κενό εξουσίας» εξακολουθεί να συμπεριφέρεται αλαζονικά, με την «λογική» ότι πρέπει να τιμωρηθούν μόνο τα εγκλήματα της άλλης πλευράς. Και ο φαύλος κύκλος …μεγαλώνει περισσότερο!

Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια εκσκαφέας του ισραηλινού στρατού σύνθλιψε την αμερικανίδα ακτιβίστρια Ρέιτσελ Κόρι, η οποία προσπαθούσε να αποτρέψει την κατεδάφιση σπιτιού παλαιστινιακής οικογένειας. Κανείς δεν έχει τιμωρηθεί ακόμα για τον θάνατο της, καμιά Ιεριχώ δεν πολιορκήθηκε για ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη…

5 σχόλια:

0comments είπε...

Σύντροφέ μου ελάχιστες φορές το δίκιο ήταν στη σωστή πλευρά.
Τα παιδιά που θα γεννηθούν, θα βλέπουν τον Σαρόν με την ίδια ουδέτερη ματιά μ' αυτή που βλέπουν τα σημερινά παιδιά τον Κίσιγκερ.
Όσο για το Παλαιστινιακό ....

Filotas είπε...

Amig0 το θέμα είναι να είμαστε εμείς στην πλευρά αυτών που έχουν το δίκιο...
(Έμαθα νέα καλά! Βγαίνει νεό περιοδικό όπως τα "Σήματα" και δεν με λες τίποτα?! Αναμένουμε κι άλλες καλές επισκέψεις πέραν της δικής σου τις προσεχείς ημέρες!)

Juanita La Quejica είπε...

Τελικά ανέβηκε το θεατρικό για την Ρέϊτσελ που ανέφερες σε προηγούμενο ποστ;

ci είπε...

Αχ κάθε φορά για να αφήσω την καλημέρα μου τι τραβάω στο μπλογκ σου βρε:Ρ

Αυτό που σκέφτηκα όταν το πρωτοδιάβασα το πρωΐ ήταν "η αξία της ανθρώπινης ζωής".. διαφορετική για τον καθένα!

Filotas είπε...

Κάνε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός!!! Καλημέρες!

Πάνερμος...