Παρασκευή 31 Μαρτίου 2006

Πάει κι ο Μάρτης!…

Την υπογραφή μονοετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις της τάξης του 5,5% για τους μισθούς πρότεινε η Γ.Σ.Ε.Ε. στην χθεσινή συνάντηση με την εργοδοσία για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης για το 2006, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία. Την ίδια ημέρα ανακοινώνονταν ότι 176 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών εταιρίες, είχαν πάνω από 5,5 δις ευρώ κέρδη, που ήταν αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 43,6%! Από πού να βρουν να δώσουν αυξήσεις 5,5% οι επιχειρηματίες;!…

Όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. ανέλαβε την εξουσία και τοποθετούσε τους διοικητές των Δ.Ε.Κ.Ο., γνώριζε ποιος ήταν ο Βουρλούμης που τοποθετήθηκε πρόεδρος στον Ο.Τ.Ε. Όπως γνώριζε ποιος ήταν και ο Παλαιοκρασάς που τοποθετήθηκε στην Δ.Ε.Η. αλλά δεν μακροημέρευσε. Γνώριζε επομένως ότι ο Βουρλούμης κάποια στιγμή θα «αμολούσε την καλούμπα» για 100% ιδιωτικό Ο.Τ.Ε. Το μόνο που φαίνεται να μην γνώριζε είναι το ακριβές ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου που επιθυμούσε στην μετοχική σύνθεση και στο μάνατζμεντ των Δ.Ε.Κ.Ο….

Έψαχνα χθες στο Ίντερνετ να βρω πληροφορίες για την εκπομπή «Αντάμωμα με την Ελλάδα» στην διακοπή της μετάδοσης της οποίας αναφερθήκαμε στις αρχές του μήνα, με την ελπίδα ότι κάπου θα είχε βρεθεί ένα κονδύλι για να συνεχιστεί η εκπομπή. Μάταια. Αναζήτησα τρόπο επαφής με την κ. Τσαρδίκος, γιατρό και παρουσιάστρια της εκπομπής, αλλά δεν μπόρεσα. Μέσα στο μυαλό μου τριγυρνά μια σκέψη να κάνουμε εμείς μια έκκληση για να βοηθήσουμε την ελληνική κοινότητα της Αργεντινής να έχει την εκπομπή της. Μένει να αυξηθούν οι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να το βάλουμε μπρος!…

5 σχόλια:

Mirandolina είπε...

Πες τι θες - εδώ είμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Άλλο το τι λέμε προεκλογικά και άλλο το τι κάνουμε μετά. Άλλωστε η έννοια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάσα είναι σχετική και σημαίνει συνήθως (α) παροχή προίκας του δημοσίου τομέα στον ιδιωτικό και (β) management a la δημόσιο ...:)

Filotas είπε...

Mirandolina θα έρθω σε επαφή με την κ. Τσαρδίκος για να γίνει μια προσπάθεια να συκεντρωθούν κάποια χρήματα.Τρόποι υπάρχουν πολλοί, μένει να καταλήξουμε σε κάποιους. Από εκεί και πέρα μένει να γίνει γνωστή η προσπάθεια μας. Το ποσό που απαιτείται για τις εκπομπές ενός έτους είναι περίπου 7.200 δολάρια. 7.200 από εμάς αν δώσουμε ένα ευρουλάκι, το αντάμωμα με την Ελλάδα θα ξανακουστεί στα μεσαία της λατινικής αμερικής!...Πως σας φαίνεται? (Μίλησε με την συντάκτρια του άρθρου και μου είπε ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κάποιες οργανώσεις για να πιεστεί το ΥΠ.ΕΞ. ώστε να βοηθήσει, αλλά νομίζω ότι μπορεί να γίνει η αρχή από εμάς κι αν κουνηθεί η γραφειοκρατία ας κουνηθεί!)
Στόχαστρο καλώς ήρθες! Αυτό το "πριν και μετά" της προεκλογικής περιόδου είναι το "χτικιό" μας!

nonplayer είπε...

Ποστάραμε τον ίδιο τίτλο σήμερα... Η συνάντησή μας γίνεται όλο και επιτακτικότερη!

Filotas είπε...

Άντε να δούμε!:-)

Πάνερμος...