Κυριακή 12 Μαρτίου 2006

Μια Κυριακή του Μάρτη!...

Με ξύπνησε ο ήχος της βροχής το πρωί. Ο πιο όμορφος εγερτήριος ήχος. Τρελάινομαι να ξυπνάω από μανιασμένες σταγόνες βροχής. Σαν ερωτική παραφορά. Ακολούθησαν τα φταρνίσματα της καλής μου που από χθες φαινόταν ότι κάτι ιό-δες την περιτριγύριζε. Η Κυριακή είχε μια βορειοευρωπαϊκή χροιά, τα σύννεφα μπλαβιά κι αδιαπέραστα, η βρόχη έπεφτε σχεδόν συνέχεια... Αυτή την εβδομάδα η Αργεντινή ήταν παρούσα στο Calle Drama πολλές φορές, όπως της αξίζει. Το πρωί ξεφύλισσα το αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας στο "El Bandoneon" στην Αθήνα. Το επαρχιακό τοπίο δεν περιέχει τέτοια υπέροχα μοτίβα δωματίου. Και το ταγκό; Η μιλόνγκα;! Χθες βράδυ πήρα από το club μια ταινία με τον τίτλο "Μυστικές ζωές" αν θυμάμαι καλά. Αργεντίνικο φιλμ παραγωγής 2001. Πρωταγωνιστές Σεσίλια Ροθ και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ. πρωτότυπος τίτλος "Vidas privadas". Μια ιστορία που πηγάζει από το δράμα της Αργεντινής κατά την διάρκεια της δικτατορίας του Βιντέλα. Το φίλμ είναι σκοτεινό και η υπόθεση του πολύ "τραβηγμένη", τόσο όσο και οι τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν την φρίκη ή χάθηκαν μέσα σ' αυτήν. Στην τελευταία σκηνή της ταινίας, ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, εμφανίστηκε φορώντας ένα από τα τουριστικά μπλυζάκια που πουλάνε με το κιλό στην Πλάκα. Ένα μπλέ σκούρο με τον παρθενώνα τυπωμένο πάνω και την λέξη "ΕΛΛΑΣ". Απλά μου έκανε εντύπωση, σε συνδυασμό με τα ποστ που προηγήθηκαν αυτή την εβδομάδα για τους ομογενείς της Αργεντινής! Καλή εβδομάδα!...

Την σκηνή με το μπλουζάκι δεν την βρήκα! Αλλά και η Κούβα πατρίδα είναι!!!

9 σχόλια:

xryc agripnia είπε...

Την ειδα την ταινια πριν κανενα μηνα.
Στην αρχη μου φανηκε χαζη αλλα τελικα μου αρεσε.
Το μπλουζακι το ειδα και εγω.Οταν ηταν στο προαυλιο της φυλακης.

Juanita La Quejica είπε...

Άει στο καλό! Μια Κυριακή δεν πήραμε εφημερίδες και έχασα το αφιέρωμα. Λέγαμε να πάμε εκεί για να γιορτάσουμε τα γενέθλειά μας με τα σπανιόλικα κουμπάρια. Πώς σου φάνηκε Angelito;

Filotas είπε...

Τώρα κυκλοφόρησε σε DVD. Είναι όντως καλή η ταινία archive! Λίγο παραξενέυει η υπερβολή της ιστορίας, αλλά είναι πολύ καλή!
Το Bandoneon juanita?! Πολύ ατμοσφαιρικό αν και πιστεύω ότι με την μουσική θα είναι απίστευτο η αίσθηση που θα αποπνέει ο χώρος!
Καλημέρες!

0comments είπε...

Επίσης απίστευτη είναι και η αίσθηση της άδειας τσέπης μετά.


Την άλλη Δευτέρα Δράμα!!

Filotas είπε...

Α! Τόσο φθηνά?!

mindstripper είπε...

Εγώ δεν την είδα την ταινία, αλλά η φωτογραφία και μόνο του Μπερνάλ μου φτάνει. ;-)

Filotas είπε...

Ax Εσύ, "σκανδαλιάρα"!:-)

Juanita La Quejica είπε...

Mind, τον έχεις δει με ξανθιά περούκα να παριστάνει κάποια τραγουδίστρια στο Mala Educación; Στα πιο όμορφά του ήταν νομίζω στο πάθος του πάδρε Αμάρο (ή κάπως έτσι...).

Filotas είπε...

"Κουκλάρα" ήταν ο Γκαέλ ως Σαβάνα, αν θυμάμαι καλά το όνομα!...

Πάνερμος...