Τετάρτη 22 Μαρτίου 2006

Σκοράροντας σε λάθος εστία!

Το νέο εταιρικό σχήμα που θα αναλάβει το πτητικό έργο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, χωρίς να επωμιστεί τα χρέη της, λέγεται «Πάνθεον». Από πομπώδης αρχαιολάγνες διατυπώσεις το ελληνικό δημόσιο και οι γραφειοκράτες του τα πάνε περίφημα. Από πολιτική όμως πάσχουν, όσο κι εμείς που τους ψηφίζουμε συντηρώντας τους. Το νέο σχέδιο είναι τόσο νέο, όσο φιλόδοξος είναι κάθε χρόνο ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή του πορεία. Στη βάση δηλώσεων και «εξυπνακισμών»…

Τρία χρόνια μετά την εισβολή στο Ιράκ, οι Ιρακινοί που περίμεναν πως και πώς να πέσει το καθεστώς του Σαντάμ, νοσταλγούν την εποχή του καθεστώτος γιατί η ζωή τους πια είναι πολύ χειρότερη από πριν! Θεωρητικά βέβαια έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν καλά. Πρακτικά όμως είναι πιθανότερο να πεθάνουν. Ο ιμπεριαλισμός δε συμβάλλει μόνο στο χτίσιμο δυναστικών καθεστώτων, φροντίζει γκρεμίζοντας τα να τα κάνει και «όμορφα» στα μάτια των ανθρώπων που υποτίθεται ότι απελευθερώνει!!!

Στην Τουρκία εν έτι 2006, το γενικό επιτελείο στρατού εμπόδισε την άσκηση δίωξης σε βάρος αντιστράτηγου που εμπλέκεται σε υπόθεση δολιοφθοράς σε βιβλιοπωλείο στην πόλη Σεμντινλί, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος, για να ενοχοποιηθεί το εργατικό κόμμα του Κουρδιστάν. Μάλιστα το τουρκικό Γ.Ε.Σ. ζήτησε την πειθαρχική δίωξη του εισαγγελέα που τόλμησε να ερευνήσει το θέμα!

Την ίδια ώρα κάποιοι στην Κύπρο ξεκινούν συλλογή υπογραφών - σχετικό πόστ του Μαίανδρου - με αίτημα να ξαναλειτουργήσει ως χριστιανικός ναός η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Με δεδομένο ότι η Τουρκία θα αρνηθεί θέλουν έτσι να μπλοκάρουν την ενταξιακή της στην Ε.Ε. πορεία! Αν είναι δυνατόν!…

2 σχόλια:

ci είπε...

Αυτό το "συντηρώντας τους" ξαναπέστο Ανχελίτο!!!!
Όσο για το Πάνθεον, τα διάβαζα κι εγώ και αναρωτιόμουν.. διάφορα. Όπως πχ πόσο πιο ενημερωμένοι είμαστε για το Fame Story?

Καλημερούδια και καλά μας ξυπνητούρια ; )

Filotas είπε...

Συντηρώντας τους!
Εγώ πάντως βλέπω dream Show:D
Καλημερούδια μόνο γιατί τα ξυνπητούρια μου σήμερα ήταν πολύ απότομα!!!

Πάνερμος...