Δευτέρα 13 Μαρτίου 2006

Χωρίς γυαλιά ηλίου!…

Το πρωί να σε ξυπνάει ο ήχος του νερού που πέφτει καταιγιστικά στην γη, να σε ξεπροβοδίζει μια ήρεμη πειστική συννεφιά καθώς κινάς για την δουλειά χωρίς να πάρεις τα γυαλιά ηλίου. Μια ακόμα χειμωνιάτικη μέρα. Φτάνοντας εκεί να ρυθμίζεις τις «περσίδες» για να μπει στο γραφείο περισσότερο φως και να ανάβεις ένα χαμηλό φως για συμπλήρωμα. Φτιάχνεις τον καφέ σου κι αρχίζεις να κοιτάς τις δουλειές που έχεις να κάνεις. Έχει περάσει μια ώρα από την ώρα που η βροχή σε ξύπνησε, τα σύννεφα αραιώνουν και το φως αυξάνεται στις επιφάνειες που περιβάλουν εξωτερικά τον χώρο εργασίας. Οι εφημερίδες έχουν έρθει στο περίπτερο, ο δρόμος έχει τραβήξει το νερό και μονάχα μερικές βροχολίμνούλες θυμίζουν τι προηγήθηκε. Επιστρέφεις στο γραφείο και αρχίζεις να δουλεύεις. Τηλεφωνήματα, επαφές, γραφή στον υπολογιστή. Κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι η οθόνη φαίνεται αχνά, γυαλίζει. Ο ήλιος έχει εμφανιστεί στον ουρανό, μια καταγάλανη επικράτεια τον συνοδεύει.

Κλείνεις τις περσίδες για να μπορέσεις να κάνεις την δουλειά σου. Οι ώρες περνάνε το γραφείο πολιορκείται από τον ήλιο και οι θύσανοι των νεφών στον Βορρά, με τις αμέτρητες διαβαθμίσεις από το λευκό μέχρι το γκρίζο, δεν θυμίζουν σε τίποτα το πρωί. Η μέρα καλοκαίριασε, βγαίνεις στον δρόμο, τα γυαλιά θα ήταν απαραίτητα, αλλά και χωρίς αυτά ότι πρέπει θα ήταν ένα ουζάκι με μεζέ σε «τραπεζάκια έξω».

Χαμογελάς, Μάρτης!

10 σχόλια:

YO!Reeka's είπε...

Ωραια εικόνα... ζηλεύω, αλλά διακριτικά! :)
Αντε να αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός, βαρέθηκα...

Filotas είπε...

Gelial κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο κολιός και από Αύγουστο Χειμώνα κι από Μάρτη Καλοκαίρι!:-)
Εμένα με αρέσει αυτή η εναλλαγή! Καλημέρες!

Mirandolina είπε...

Το σκεφτόμουν χτες, Ανχελίτο μου, πως φέτος ήταν μια εξαιρετική χρονιά από καιρικής απόψεως: διακριτές εποχές, μήνες με τα χαρακτηριστικά τους αναλλοίωτα... Λες να έχουμε λόγους αισιοδοξίας?

Filotas είπε...

Πάντα έχουμε λόγο για να αισιοδοξούμε mirandolina μου! Αρκεί, για να ολοκληρωθούν οι εναλλαγές φέτος, να μην μας φάει ο καιρός την άνοιξη και μπούμε κατευθείαν στο καλοκαίρι!

Katerina ante portas είπε...

Σαν σε γελάσει ο Μάρτης το πρωί την έχασες τη μέρα!
Έτσι δεν λέει η παροιμία!
Καλημέρα!

Filotas είπε...

Δεν την ήξερα αυτή την παροιμία Κατερίνα μου. Πολύ σωστά λέει! Καλές σου μέρες!...

Juanita La Quejica είπε...

Ούτε εγώ την ήξερα!

0comments είπε...

Μωρ τι καλή παρέα είστε εσείς!!

Filotas είπε...

Είδες, είδες?!...

YO!Reeka's είπε...

Από τις λίγες!

Πάνερμος...