Πέμπτη 2 Μαρτίου 2006

Πλανήτης "Χάος"


Όταν πλημμυρίζει ο Έλβας και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του, ζηλεύει κι ο Δούναβης και φουσκώνει τα στήθια του απειλώντας. Στην Ασία το φαιό νέφος σκεπάζει σαν αποκρουστική τέντα το καλοκαίρι. Στην Ανταρκτική οι παγετώνες θρυμματίζονται σαν κρύσταλλα και κατηφορίζουν τον Οκεανό. Οι περιοχές του πλανήτη κοντά στον Ισημερινό βαδίζουν σταδιακά προς την ερημοποίηση. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου φαίνεται τόσο μακρινό μέτα από όλα αυτά Στην Ελλάδα ο Χειμώνας όπου να 'ναι τελειώνει, αλλά τι κρίμα ακολουθεί το Καλοκαίρι.

Οι τραγωδίες όμως είναι μεγάλες όχι όταν χτυπάνε τις παραγκουπόλεις και τα θ(φ)έρετρα των φτωχών αλλά όταν πλακώνουν τις επαύλεις και τους ουρανοξύστες των πλουσίων.

Μέχρι να απειλούνται όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη ανεξαρτήτως εισοδηματικής κλίμακας, υπάρχει ακόμα δρόμος. Για ψέμματα ή παραμύθια.

Περνάνε οι συνδιασκέψεις για το περιβάλλον ως πιθανά εμπόδια στην απρόσκοπτη κερδοσκοπική δραστηριότητα των πολυεθνικών. Η περιβαλλοντική εκπαίδευση διδάσκεται στα σχολεία, αν και θα έπρεπε να διδάσκεται όπως φαίνεται στην πρώτη ώρα έναρξης της συνεδρίασης κάθε χρηματαγοράς στον πλανήτη.

Μην απορήσετε τα προσεχή χρόνια αν αντιστραφεί και η αντίθεση των εποχών στα δύο ημισφαίρια. Χριστούγεννα με λιακάδες στις παραλίες και Αη - Βασίληδες με κόκκινα μαγιό και αυγουστιάκες διακοπές στα σαλέ με στολές χιονοδρομίας. Όχι στην Αυστραλία και την Λατινική Αμερική. Στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική.

Πως μπορούν ολόκληρες Ηνωμένες Πολιτείες να εξαντλούν και την τελευταία πιθανότητα, να θεσπίζουν αυστηρούς νόμους για να μην υπάρξει ενα τρομοκρατικό χτύπημα και να αδιαφορούν προκλητικά μπροστά στον κίνδυνο μιας μη αναστρέψιμης αλλαγής στο κλίμα του πλανήτη. Τόσοι νόμοι ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια για την ''πάταξη της τρομοκρατίας'' στην βόρεια όχθη του Ατλαντικού. Τόσα χρόνια αρνούνται οι ίδιοι νομοθέτες να επικυρώσουν τις διεθνείς συνθήκες για την μείωση των ρυπογόνων για την ατμόσφαιρα αερίων, την απαγόρευση δοκιμών πυρηνικών και βιολογικών όπλων.

Να σε απειλεί επί χρόνια ο Μπιν Λάντεν με χημικό πόλεμο χωρίς να σε τρομάζει και κάθε φορά που συννεφιάζει να τρέμει το φυλλοκάρδι σου μη τυχόν και είναι δυνατή η μπόρα και πλημμυρίσεις.

Αλλά ο ''Ελεύθερος'' κόσμος γι' αυτό λέγεται ''Ελεύθερος''. Μπορεί να αποφασίσει κατά το κερδοσκοπικό του όφελος ποιος εχθρός είναι πιο επικίνδυνος και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Εξάλλου αν το κλίμα παραχαλάσει στον πλανήτη, μπορεί να κατασκευαστούν πλάι στις Αντιπυραυλικές ασπίδες και ωραίες πολιτείες μέσα σε θόλους όπου ο αέρας θα φιλτράρεται και όλα θα είναι σαν τον παλιό καιρό στην φύση. Μη αναρωτιέστε ποιοι θα ζούνε μέσα στους θόλους;

Θολό το κόβω για τους περισσότερους...

Η φωτό είναι δανεισμένη από εδώ.

4 σχόλια:

0comments είπε...

Όταν η μεγάλη κόρη κι ο μπαμπάς (δε λέω ποιός, γιατί είμαι και προληπτικός, φτου σκόρδο!) είναι πρέσβεις του Μπους και των συνεπαματακόλουθων πολυεθνικών ορυκτών καυσίμων και κατασκευαστών - εμπόρων οπλικών συστημάτων και η μικρή κόρη μας λέει ότι σώζει παιδιά που ζουν σε υποβαθμισμένες περιβαλοντικά και οικονομικά περιοχές στην Αφρική. Λες και η πείνα, η ρύπανση, η μόλυνση ή οι πόλεμοι στην Αφρική είναι φαινόμενα "αυτοφυή". Ή όταν η Βασιλική Ορνιθολογική εταιρία που μελετά και σώζει πουλιά, χρηματοδοτείται κυρίως απ' την BP λές και τα πουλιά φαρμακώνονται από μόνα τους.
Ε τότε κάτι στραβό πηγαίνει στην απολιτίκ οικολογία.
Οπότε μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε αν και η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα ταξικό;

Greatings from L.A

ci είπε...


For here
Am I sitting in a tin can
Far above the world
Planet Earth is blue
And there's nothing I can do



...nothing?

Hola amigos!

Filotas είπε...

Hola a todos!

Juanita La Quejica είπε...

No comments. Τί να προσθέσω και να μην φανεί περιττό;

Πάνερμος...