Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2006

42%: «Ταφόπλακα» και «σανίδα σωτηρίας»!

Άκουσα πολλές αναλύσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών αλλά δεν κατάλαβα γιατί κανείς δεν μιλάει για την περιβόητη ρύθμιση να εκλέγονται οι δήμαρχοι και οι νομάρχες με 42% συν ένα. Την «ταφόπλακα» της τοπικής αυτοδιοίκησης ή αν προτιμάτε την σανίδα σωτηρίας των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας. Το «τρικ» που διατήρησε τον χάρτη της Ελλάδας μπλε στην μεγαλύτερη έκταση του και κράτησε τον αριθμό των δήμων που κέρδισαν υποψήφιοι της Ν.Δ. στα ίδια επίπεδα με το 2002.

Οι περισσότεροι από του Δημάρχους και Νομάρχες που δεν συγκέντρωσαν ποσοστό 50% και εκλέχτηκαν θα είχαν σοβαρά προβλήματα να εκλεγούν στον δεύτερο γύρο. Από τον Ψωμιάδη και τον Κακλαμάνη μέχρι και άλλους οριακούς νικητές σε ότι αφορά την απόσταση από το 42%. Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι κατεβαίνει συνήθως αυτόνομη και μόνη στις εκλογές της Τ.Α.. Άρα με ένα εθνικό ποσοστό 45% στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, δεν θα είχε πρόβλημα να κερδίσει αρκετούς δήμους και νομαρχίες με το βολικό – για τον δικομματισμό - ποσοστό. Όπως και έγινε, το κυβερνών κόμμα κατάφερε να διατηρήσει την δύναμη του σε δήμους και νομαρχίες, μεε μια πλασματική εκλογική εικόνα, αφού είναι εξακριβωμένο ότι σε πολλές περιπτώσεις που οι υποψήφιοι της Ν.Δ. πάνε στον δεύτερο γύρο, χάνουν καθώς υπάρχει απέναντι τους η συσπείρωση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της Αριστεράς.

Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική ρύθμιση που βολεύει μόνο τη Ν.Δ και τους υποψηφίους της και στερεί από την τοπική αυτοδιοίκηση την πολυφωνία στα θεσμικά της όργανα.

5 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Πάντως, ό,τι ρύθμιση και να γίνει, στη γειτονιά μου τον Δήμαρχο μάλλον όταν πεθάνει θα τον βγάλουμε από την θέση του. Πάει για τριαντακονταετία πάρα κάτι. Ελλείψει κάποιου που να δείχνει τιμιότερος...

Filotas είπε...

Περίπτωση ε Juanita?! Μόνο δείχνει ή είναι κιόλας?...
Ήρεμα Manthito! besitos!...

ci είπε...

Saludos!!
Για εμάς να δούμε αν βρεθεί σανίδα σωτηρίας:)

Filotas είπε...

Saludos!
Για μας τους άτυχους για μας, γεννήθηκε ο μπαγλαμάς, συν-νιφάδα μου!...

0comments είπε...

Μπλα Μπλα Μπλα Δημοκρατία
Μπλα Μπλα Μπλα με εκλέξανε

που λένε

B strong γκάιζ!

Πάνερμος...