Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2006

Τριάντα εννιά χρονών...

Τα χρόνια φεύγουνε σαν το νεράκι της βροχής στους δρόμους.

Τριάντα εννιά έχουν περάσει από την σύλληψη και την δολοφονία του Κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Του ανθρώπου που έζησε και πέθανε ως επαναστατημένος άνθρωπος και με το παράδειγμα του εμπνέει ακόμα κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό και την ισοπέδωση που επιφέρει. Το όραμα του για την Ενωμένη Λατινική Αμερική ενάντια στην εκμετάλλευση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, παραμένει επίκαιρο και σήμερα οι λαοί της περιοχής δείχνουν έτοιμοι να κάνουν με αποφασιστικότητα τα βήματα για την πραγμάτωση του οράματος του, αν όχι εν συνόλω, τουλάχιστον εν μέρει.

Η αλληλεγγύη είναι και πάλι παρούσα μεταξύ των λαών της περιοχής, οι χώρες συνεργάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους χωρίς «βοήθεια» από τρίτους, οι κοινωνίες οικοδομούν κάθε μέρα έναν καινούργιο, αφανή μέχρι τώρα, αλλά υπαρκτό και αναγκαίο κόσμο. Τα κοινωνικά κινήματα στην Ευρώπη, συμπαρίστανται και δέχονται την θετική επιρροή από την πραγματικότητα στην Λατινική Αμερική. Ο Τσε είναι παρών σε κάθε διαδήλωση που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο. Κάθε τραγούδι που μιλάει για αντίσταση έχει την ηχώ των λόγων του, τις νότες των πράξεων του.

Τριάντα εννιά χρόνια μετά από την δολοφονία του στα τριάντα εννιά του χρόνια. Είναι εδώ!…

5 σχόλια:

0comments είπε...

Hasta Siempre Comandante!

cuentos_nat είπε...

si, hasta la victoria siempre compañeros.
besitos...

Filotas είπε...

Καλή εβδομάδα να έχουμε! Che Vive, la lucha sigue!...

Juanita La Quejica είπε...

Πρόσφατα διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για τον Τσε. Λέγεται "Ο Τσε Γκεβάρα και η επανάσταση στην Κούβα", είναι του Mike Gonzalez (ο οποίος μίλησε και στο Κοινωνικό Φόρουμ την Άνοιξη στην Αθήνα) και το έχει εκδόσει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο.

Filotas είπε...

Gracias Juanita:-)

Πάνερμος...