Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2006

Τα «τύμπανα» του φθινοπώρου


Ευφρόσυνες συναντήσεις στις «στράτες» των κυριακάτικων εφημερίδων. Στα «σκαλοπάτια» των περιοδικών που τις συνοδεύουν για την ακρίβεια...

Η αειθαλής γυναίκα που μας συνεπαίρνει με τα τραγούδια της, η δική μας Πάτι Σμιθ. Σαν να ξεφορτώνει ο χρόνος από πάνω της τα φορτία της αδράνειας και της δίνει την έμπνευση και την δύναμη για να μελωδεί για ότι πρέπει, σε πείσμα των καιρών, να ειπωθεί.

Ο Αλεχάνδρο Γκονζάλες Ιναρίτου και η νέα του ταινία «Βαβέλ». Δεν θυμάμαι άλλες ταινίες τα τελευταία χρόνια να με καθηλώνουν, όπως το «Χαμένες Αγάπες» ή το «21 γραμμάρια». Πρώην συνάδελφος, παραγωγός ραδιοφώνου και d.j., δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι πεσιμιστής, αλλά διαχειρίζεται στις ταινίες την ανθρώπινη τραγωδία με έναν τρόπο που ο ίδιος θεωρεί αισιόδοξο.(συνέντευξη στον Λουκά Κατσικά, στο περιοδικό 7 της Ελευθεροτυπίας)

Καθώς ο Οκτώβριος ετοιμάζει τις βαλίτσες του, ο καπνός από τις καμινάδες χαιρετά τα σύννεφα που πυκνώνουν. Τα τύμπανα αντηχούν στις δοκιμαστικές παρελάσεις της συνήθειας που «σκοτώνουν» το νόημα της τιμώμενης γιορτής. Αλλά με τόσους «στρατηγούς» που εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές δεν αποκλείεται να κάνουμε πλέον παρέλαση και για τα εγκαίνια της «Ονειρούπολης». Εθελοντές, δόξα τω Θεώ, έχουμε μπόλικους…

5 σχόλια:

0comments είπε...

Δεν κάναμε;

Filotas είπε...

Not yet! Πρώτα ορκίζονται οι νεοσύλλεκτοι και μετά παίρνουν τα όπλα!

cuentos_nat είπε...

εγω παντως σας το δηλωνω.. την σημαια δεν τη σηκωνω και ουτε μπαινω στους παραστατες!!!
μπεσος ι αμπραθος

Katerina ante portas είπε...

Pati smith εεμ? Καλύτερα να την ακούμε βέβαια, αλλά εδώ τη βλέπουμε!

Filotas είπε...

Nat, θα αναλάβεις τουλάχιστον την σίτιση?!...Besitos!
Κατερίνα σε ευχαριστώ για το λινκάκι! Πέραν του Because the night το You tube φιλοξενεί κι άλλα κλιπάκια που με αρέσουν πιότερο!:-)

Πάνερμος...