Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2006

"Τουρτουρίστες" τον Χειμώνα!...

Η δεύτερη πρόταση νόμου για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού λόγω της ανόδου στις τιμές του πετρελαίου απορρίφθηκε χθες με την αρνητική ψήφο της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των βουλευτών του Κ.Κ.Ε. Αντίθετα οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – το οποίο είχε καταθέσει την πρόταση νόμου – την υπερψήφισαν, όπως και οι βουλευτές του Συνασπισμού – ο οποίος είχε καταθέσει προ μηνών την πρώτη πρόταση για παροχή επιδόματος θέρμανσης.
Το επίδομα που προέβλεπε η πρόταση ανέρχονταν από 260 έως 400 ευρώ ανάλογα με την κλιματολογική ζώνη στην οποία ζει ο δικαιούχος.Η κυβέρνηση θεωρεί ότι το επίδομα θέρμανσης δεν είναι στα πλαίσια του «νοικοκυρέματος της οικονομίας» γιατί υπάρχουν μια σειρά από κοινωνικές ανάγκες που χρειάζονται περισσότερους πόρους, ενώ το Κ.Κ.Ε. δια του εκπροσώπου του υποστήριξε ότι το επίδομα θέρμανσης είναι στάχτη στα μάτια του λαού γιατί η ακολουθούμενη πολιτική στα καύσιμα δεν φέρνει μειώσει στις τιμές τους, και συνακόλουθα μείωση στα κέρδη των εταιριών υπέρ των λαϊκών εισοδημάτων. Το Κ.Κ.Ε. καταψηφίζοντας την πρόταση αντιπρότεινε την κατάργηση όλων των έμμεσων φόρων στην ενέργεια, ειδικά στις βενζίνες και στο πετρέλαιο κίνησης.
Η ουσία είναι ότι και φέτος αν δεν τουρτουρίσουν κανονικά θα «τουρτουρίζουν» και πάλι οικονομικά όσοι έχουν μικρά εισοδήματα ή συντηρούνται από την σύνταξη τους και κατοικούν στα αστικά κέντρα.Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είναι χαμηλότερες από πέρσι, αλλά αυτή η πτώση δεν αντικατοπτρίζεται απόλυτα στις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές στα πρατήρια. Ακόμα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μέχρι να αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, δεν θα υπάρξει κάποια άνοδος διεθνώς που θα εκμηδενίσει την όποια θετική διαφορά σε σχέση με τις περσινές τιμές...

9 σχόλια:

0comments είπε...

Μύρισε Motikata!
Καλό ΠΣΚ συντροφίτο!

Filotas είπε...

Άντε ανέβαινε να εκδραμουμε amig0! Φέτος θα πάρουμε κι ενα μισιοκάρικο ελαιόλαδο για την σαλάτα ε?!:-)
Καλο ΠΣΚ!

0comments είπε...

ΚΑΑΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!
ΤΡΑΛΑΛΑ ΤΡΑΛΑΛΑ
ΚΑΑΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!
ΤΡΑΛΑΛΑ ΛΑ ΛΑ


ΥΓ Καλά θα ήταν αλλά έτσι που 'μπλεξα δεν το βλέπω.

Filotas είπε...

Ξέμπλεξε κι ανέβαινε! Πρέπει και να ψηφίσεις σύν τοις άλλοις!:Ρ
ΤΡΑ ΛΑ ΛΑ, ΛΑ ΛΑ, ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΣΤΑ ΜΥΑΛΆ ΜΑΣ!...

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για το επίδομα θέρμανσης που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση και κατάργησε η σημερινή;
Γιατί, μόνο έτσι θα μπορούσα να εξηγήσω την υπερψήφιση από πλευράς ΠΑΣΟΚ...

cuentos_nat είπε...

ρε παιδια μην στεναχωριεστε...
θα κανουμε ο,τι λεει και το τραγουδι."μπηκε ο χειμωνας κι ο κοσμακης τα'χει χασει και παλτουδια καινουρια τρεχει ν'αγορασει..." κλπ,κλπ.Ετσι λοιπον θα ειμαστε αγκαλιασμενοι για να ζεσταινομαστε και θ'αγαπιομαστε περισσοτερο.Καλα δεν ειναι?

Filotas είπε...

Καμιά δεν το έδονε απόδημε! Αλλά κάποια θα πρέπει να το δώσει...
Νατούλα μας έχει ωραίες ιδέες δεν μπορώ να πω!:-)

Ανώνυμος είπε...

Να το δώσει, γιατί να μην το δώσει;
Ας κάνει και κάτι πρωτότυπο.
Και μετά, παρακαλώ να ακολουθήσουν:
- Επίδομα σίτησης
- Επίδομα ένδυσης
- ..;

Filotas είπε...

Σύνταξη στα 18?!

Πάνερμος...