Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2006

Ποιος γεμίζει τα όπλα που δολοφονούν στην Μόσχα;

Ο κύκλος του αίματος στην Τσετσενία διευρύνεται μετά την δολοφονία της Άννας Πολιτκόφσκαγια από αγνώστους έξω από το σπίτι όπου διέμενε στην Μόσχα. Η άτυχη δημοσιογράφος κηδεύτηκε χθες στην Μόσχα, αφήνοντας πίσω της ένα πολύ σημαντικό έργο γύρω από τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία από τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής. Ήταν μια από τις φωνές που επέκριναν σφοδρά την πολιτική της χώρας τους στην περιοχή του Καυκάσου. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Πολιτκόφσκαγια ετοίμαζε ένα εκτενές ρεπορτάζ για τα βασανιστήρια στην Τσετσενία.

Η δολοφονίας της προκάλεσε θύελλα διεθνών αντιδράσεων – είναι τουλάχιστον υποκριτικό η διεθνής κοινότητα να ανησυχεί μόνο όταν πέφτουν νεκροί οι ελάχιστοι άνθρωποι που παλεύουν για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση Τσετσενία, ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα κάνει μπίζνες με την Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα «διερευνηθούν αντικειμενικά» οι συνθήκες της δολοφονίας της. Η δήλωση τους όμως δεν μπορεί να γίνει πιστευτή καθώς στην Ρωσία έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία έξι χρόνια δώδεκα δημοσιογράφοι.

Η 48χρονη δημοσιογράφος και μητέρα δύο παιδιών αποτελεί ένα ακόμη θύμα της πολιτικής Πούτιν στο «Τσετσενικό». Ο «νόμος της σιωπής» που έχει επιβληθεί από το Κρεμλίνο είναι αυτός που γεμίζει τα όπλα που σημαδεύουν τους δημοσιογράφους που ψάχνουν την αλήθεια καταγγέλλοντας τις αυθαιρεσίες των ρωσικών δυνάμεων.

8 σχόλια:

maria_pin είπε...

Αυτά να τα βλέπουν όσοι βγήκαν να πανηγυρισουν τη "νίκη της Δημοκρατίας" σε χώρες όπως η Ουκρανία,τη Ρωσσία αλλά και όλες οι πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες. Μόνο που με όλες τισ δυσκολίες( για το λάο της), η Ρωσσία δεν παύει να είναι παίχτης στη διεθνή σκακιέρα, και μπροστά στη δυναμή της τα δυτικά "ιδανικά", της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μπαίνουν σε δεύτερη μοιρα.

Filotas είπε...

Τα πάντα για την "Δημοκρατία της Αγοράς" γίνονται Μαρία...

ci είπε...

Ή η σιωπή είναι χρυσός..
Καλό βράδυ Ανχελίτο!
:)

Juanita La Quejica είπε...

Και δεν κρατούν και τα προσχήματα, μπαμ και κάτω. Και λύνεται το "πρόβλημα" μια κι έξω. Αχ...

0comments είπε...

Tης είπαν ότι στον καπιταλισμό υπάρχει ελευθερία λόγου και το πίστεψε.

Aγω νηστικούς χαιρετισμούς από τη Μπαρουτοκαπνισμένη Αθήνα.

cuentos_nat είπε...

τι να πεις?
τιποτα η και πολλα...

Filotas είπε...

citronella μου ποιος παίρνει τον "χρυσό" είναι το μεγάλο ερώτημα
Νομίζουν ότι λύνεται juanita!...
Amig0 τους χαιρετισμούς μας από την καστανοπολιορκημένη Δράμα!
Nat en Espanol por favor!:P

cuentos_nat είπε...

perdona me!!!! hasta la proxima vez

Πάνερμος...