Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2006

Προς υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή...


Ειδήσεις που στην χώρα μας περνάνε στα ψιλά των εφημερίδων και στα "παράξενα" των διαύλων:

"Δεύτερη παραίτηση υπουργού μέσα σε τρεις ημέρες από τη μαστιζόμενη από σκάνδαλα νέα συντηρητική κυβέρνηση της Σουηδίας. Το δρόμο που χάραξε το Σάββατο η υπουργός Εμπορίου, Μαρία Μπορέλιους, ακολούθησε τη Δευτέρα η υπουργός Πολιτισμού, Σεσίλια Στέγκε Σίλο.

Όπως αποκάλυψε ο σουηδικός Τύπος, η υπουργός δεν είχε πληρώσει τα τηλεοπτικά τέλη της για 16 χρόνια και δεν είχε δηλώσει στην εφορία τις τροφούς των παιδιών της.

Το Σάββατο, η υπουργός Εμπορίου, Μαρία Μπορέλιους, είχε υποχρεωθεί επίσης να παραιτηθεί για τους ίδιους λόγους.

Ο πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ, ο οποίος έβαλε στις 17 Σεπτεμβρίου τέλος σε 12 χρόνια κυριαρχίας των σοσιαλδημοκρατών, σχημάτισε την κυβέρνησή του στις 6 Οκτωβρίου.

«Μην καταβάλοντας τα τηλεοπτικά τέλη που όφειλα και αμείβοντας οικιακούς βοηθούς, χωρίς να πληρώσω εργοδοτικά τέλη, διέπραξα, πριν γίνω υπουργός, απαράδεκτες παραβάσεις, τις οποίες όμως προσπάθησα να διορθώσω» αναφέρει η Στέγκε Σίλο σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

«Είμαι φυσικά πολύ λυπημένη που πρέπει να εγκαταλείψω το υπουργείο Πολιτισμού έπειτα από μια τόσο σύντομη περίοδο» προσθέτει.

Η κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό της τη Δευτέρα, ανακοίνωσε τη νέα παραίτηση με μια σύντομη δήλωση. «Η Σεσίλια Στέγκε Σίλο επέδωσε την παραίτησή της από την κυβέρνηση στον πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελντ» αναφέρεται στην κυβερνητική δήλωση."

Όταν το κοινωνικό κράτος δεν είναι απλά μια έννοια που χρησιμοποιείται για να παραπλανηθεί ο κόσμος και να προωθηθούν οι "κουμπαριές", τότε οι Υπουργοί ξέρουν ποιος είναι ο δρόμος της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης. Και δεν μιλάμε για ναυάγια και πολύνεκρα δυστυχήματα ή μίζες εκατομμυρίων ευρώ ε;...

7 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Ti είπατε angelito, παραίτηση; Μα υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο η λέξη πλέον;

Filotas είπε...

Κουμ πάρ - αίτηση μήπως?!

0comments είπε...

Σεσίλια Στέγκε Σίλο

Με τον Στέγκο της Τεχνικής Ολυμπιακής καμιά σχέση;

maria_pin είπε...

Η παραίτηση για κάτι τέτοια δε νοείται στα Βαλκάνια!! Εδώ μόλις εξέδωσε τα απομνημονεύματα του ο David Blunkett, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί πέρισυ όταν βγήκε στην επιφάνεια οτί είχε προσπαθήσει να βγάλει βιζα παραμονής για την παραμάνα του παιδιού της φίλης του, όχι παρανόμως, απλώς πιο γρήγορα! Εγινε το σώσε! Εγώ και τότε είχα σκεφτεί, αν ήταν στην Ελλάδα, ούτε στα "ψιλά" των εφημερίδων!
Καλή βδομάδα σε όλους!

ci είπε...

Η παραίτηση φοβάμαι ότι υπάρχει μόνο για αυτό που λέμε "απλός πολίτης" πλέον..!
σαλούδος κι από μένα:)

Filotas είπε...

Amig0 ήταν το πρώτο που σκέφτηκα όταν είδα το όνομα!!!
Πάντως η μοναδική σχέση που μπορεί να έχει με τον Στεγκο είναι να έκανε διακοπές στο ξενοδοχείο του...
Μαρία εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε - γέλασε! Καλή βδομάδα!...
6% λευκά και άκυρα σε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές δεν είναι και μικρό νούμερο παραιτήσεων συν-νιφάδα μου!
Saludos!:-)

cuentos_nat είπε...

εδω ειναι παιξε γελασε , δεν ειναι βαλκανια...
saludos...

Πάνερμος...