Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2006

"Δημοκρατία" της Τσεχίας: Απαγόρευση Κομμουνιστική Νεολαίας!


Με μια πρωτοφανή απόφαση το Υπουργείo Εσωτερικών αποφάσισε στις 12 Οκτωβρίου την απαγόρευση λειτουργία της Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Τσεχίας. Ο λόγος που πάρθηκε η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι ότι «στο πρόγραμμά της η ΚΕΝ εκφράζει την αναγκαιότητα αντικατάστασης της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής από την κοινωνική ιδιοκτησία.
Πρόκειται για φασιστική πρακτική που επιδιώκει από τη μια να φιμώσει τον πολιτικό λόγο μιας δραστήριας νεολαίας και από την άλλη να σηματοδοτήσει ότι οι απόψεις όπως αυτή του σκεπτικού της απόφασης είναι επικίνδυνες!
Η Κ.Ε.Ν. Τσεχίας κάνει συλλογή υπογραφών, ενάντια στην εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων στην χώρα στα πλαίσια της αντιπυραυλικής ασπίδας που σχεδιάζουν οι Η.Π.Α, με στόχο την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για αυτό το θέμα.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχίας είχε προειδοποιήσει τον περασμένο Δεκέμβρη με απαγόρευση και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας – Μοραβίας γιατί «καλλιεργεί την ταξική πάλη και το ταξικό μίσος και προπαγανδίζει το Μαρξισμό – Λενινισμό που προτρέπει για την βίαιη κατάληψη της εξουσίας από τους εργάτες».
Υπέρ της Κ.Ε.Ν. Τσεχίας βρίσκεται σε εξέλιξη μια καμπάνια συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην οποία μπορείτε να βοηθήσετε εδώ.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

τι είπες τώρα!!!
Αλλά κάτι παρόμοιο δεν ήθελαν να περάσουν και μέσω της Ε.Ε. πριν κανα χρόνο?

Filotas είπε...

Τι να πως βρε tomboy?!
Τα λέει όλα η είδηση...

ci είπε...

Χμ..μπλε βελούδο??..
besitos!

0comments είπε...

Γενίτσαροι κομπανιέρο μου!
Γενίτσαροι!

Filotas είπε...

Χμ! Συν-νιφάδα μου! Χμ!?...
Τύφλα να 'χουν οι γενίτσαροι φίλε μου!...
Saludos a todas y todos!

Filotas είπε...

:)

Πάνερμος...