Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2006

Όλα θα μπουν σε μια σειρά…

Στην τελική της φάση μπαίνει η διαδικασία πλήρους ιδιωτικοποίησης του Ο.Τ.Ε. με την αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων του οργανισμού. Αν επιτύχει, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο «επίτευγμα» της πολιτικής των αποκρατικοποιήσεων που ξεκίνησε στην προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν.Δ., και συνεχίστηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Με διάφορα προσχήματα ποσοστά μετοχών του Ο.Τ.Ε. εκποιήθηκαν σε ιδιώτες και φτάνουμε πλέον προ της οριστικής ιδιωτικοποίησης του. Ταυτόχρονα από τον Ο.Τ.Ε. και την Δ.Ε.Η. θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου νόμου για το προσωπικό των Δ.Ε.Κ.Ο.

Οι ώρες είναι κρίσιμες για την εθνική οικονομία και για την εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων στην χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Οι υποψήφιοι αγοραστές του Ο.Τ.Ε. είναι εταιρίες που τα κράτη από όπου προέρχονται διατηρούν κάποια ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου τους. Δεν είναι δηλαδή ιδιωτικές. Παράδοξο;

Τα ερωτήματα είναι πολλά για την σκοπιμότητα της πώλησης του Ο.Τ.Ε. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα φέρει σημαντική ενίσχυση των ξένων επενδύσεων στην χώρα μας που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. Στον αντίποδα το δημόσιο παραχωρεί τα υπάρχοντα κέρδη και ουσιαστικά αποσύρεται από την όποια παρέμβαση στον συγκεκριμένο τομέα. Το ίδιο θα συμβεί και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις κερδοφόρων επιχειρήσεων στο μέλλον.

Πρόκειται απλά για την αδυναμία των εταίρων του δικομματισμού, να λειτουργήσουν το κράτος έτσι όπως το δημιούργησαν. Προβληματικές ή υγιείς επιχειρήσεις κι ένας ευρύτερος δημόσιος τομέας που λειτουργεί όπως – όπως. Έτσι εκποιείται ότι μπορεί να εκποιηθεί και η επανίδρυση του κράτους θα γίνει από τα νέα αφεντικά…

Ευτυχώς που έχουμε τελειώσει ήδη με τους νταβατζήδες!

2 σχόλια:

0comments είπε...

Στον καπιταλισμό τα πράματα είναι απλά: Το κεφάλαιο αποφασίζει τους εκπροσώπους του στις κυβερνήσεις και ο λαός τους ψηφίζει.

Filotas είπε...

Τόσο απλά!...

Πάνερμος...