Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2006

Νεοφιλελεύθερα ήθη…

Από τον Ο.Τ.Ε. έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να ξεκινήσει το «ξεκαθάρισμα» με τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Μόνο που, όπως όλα, το «ξεκαθάρισμα» δεν κάνει διακρίσεις. Σαρώνονται τα δικαιώματα των νέων και των μελλοντικών εργαζομένων στον Οργανισμό, έγινε απόπειρα ακόμη και να αποκλειστεί εργαζόμενη από την εργασία της, επειδή έχει προβλήματα υγείας!

Πρόκειται αναμφίβολα για «μεταρρύθμιση».

Μια 27χρονη φοιτήτρια είχε παρακολουθήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης για να εργαστεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Ο.Τ.Ε. στη Θεσσαλονίκη με δωδεκάμηνη σύμβαση εργασίας, αλλά όταν έμαθε ότι είναι καρκινοπαθής και γνωστοποίηθηκε η ασθένεια της διαπίστωσε ότι δεν της επιτρέπονταν η είσοδος στο κτίριο του Ο.Τ.Ε. Ο λόγος ήταν ότι το ΤΑΠ – ΟΤΕ – που σήκωσε το βάρος της εθελούσιας εξόδου χιλιάδων εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια – δεν αναλάμβανε την ασφάλιση της κοπέλας, λόγω του προβλήματος της υγείας της.

Ο Ο.Τ.Ε. μετά την γνωστοποίηση του θέματος έριξε το βάρος στο ασφαλιστικό ταμείο, το οποίο δεν ελέγχεται από τον οργανισμό, ενώ δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει στην πρόσληψη της νεαρής γυναίκας. Αλλά η εικόνα είναι πεντακάθαρη.

Αν κάποιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο.

Τα ασφαλιστικά ταμεία τι είδους ασφάλεια παρέχουν στους ασφαλισμένους; Για κρυολογήματα και εξαρθρώσεις μόνο;...


Η εικόνα του σημερινού ποστ είναι δανεική από το μπλογκ του amig0

5 σχόλια:

ci είπε...

Καλό μήναααα Χριστουγεννιάζει:))

maria_pin είπε...

Εχει δίκιο ο Ματέο, εδώ ας πούμε στην Αγγλία και οι συνταξιούχοι δουλεύουν (γιατί) όταν δεν τους φτάνουν τα λεφτά που πέρνουν. Οσο για την ασφάλιση, εδώ όταν δεν πας στη δουλειά γιατί είσαι αρωστος, δεν παίρνεις καν όλο το μεροκάματο, μόνο μια "αποζημίωση".
Και είναι κρίμα που σιγά σιγά, γινόμαστε και μεις "Ευρώπη".

Και Αγγελε, πολύ πετυχημένη η εικόνα του amig0.Τα λέει όλα..

Filotas είπε...

καλό Σ-Κ κυρίες και κύριε!...
Και βεβαίως καλό μήνα!

0comments είπε...

Εν τω μεταξύ στο Αμερική πάνε να περάσουν τον υποχρεωτικό γονιδιακό έλεγχο (ΜΠΡΡΡΡ!!!) ως βασικό στοιχείο του φακέλου που θα καταθέτεις για να πιάσεις δουλειά.
Προς το παρόν υπάρχουν ενστάσεις. Όταν όμως η Μονσάντο π.χ ή η Copygenes (που λέει ο λόγος) κατορθώσουν να ελέγξουν παραπάνω μέλη της κυβέρνησης τότε ...

Αν και κάποιες ανεξέλεγκτες USAδικες ασφαλιστικές το θεωρούν προαπετούμενο (στα κρυφά προς το παρόν, αλλά αν δεν τον έχεις ... sorry) για ασφάλειες ζωής με μεγάλη απόδοση.

ΥΓ:
"Αδέρφια μου ασφαλίτες εσείς μόνο, το δικό μου ξέρετε τον πόνο"
Βολφ Μπίρμαν

Agobooks είπε...

Καλο Σ/Κ ! Ελα μια βολτα και σε μενα, θελω τη γνωμη σου!

Πάνερμος...