Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2006

Ο -καθαρά- ιδιωτικός τομέας (της Υγείας)…


Ιδιωτικοποίηση λέγεται η «διά πάσα νόσον και μαλακίαν» λύση για τις οικονομίες χωρών που έχουν την ατυχία να κυβερνώνται από σπουδαγμένες «μετριότητες», για να μην πω «υπηρέτες» λογής - λογής συμφερόντων. Τι καλύτερο θα φέρει όμως η ιδιωτικοποίηση στη ζωή μας; Ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο ή ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο;

Πανεπιστήμια ιδιωτικά στην Ελλάδα δεν έχουμε, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες των «εταίρων» του δικομματισμού να θέσουν τον «θεμέλιο λίθο», οπότε ας δούμε τι γίνεται στον καθαρά ιδιωτικό τομέα της Υγείας. Μιλάμε για τους προμηθευτές των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, αφού το δημόσιο δεν παράγει το υλικό που τα νοσοκομεία χρειάζονται, αλλά και για τα ίδια τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Τα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, προσφέρουν πολύ καλές υπηρεσίες υγείας, καλό ιατρικό προσωπικό και εξυπηρετούν συνήθως άμεσα τον ασθενή. Συνηθέστερα τον εξυπηρετούν με αντίτιμο κάποιες εκατοντάδες η χιλιάδες ευρώ ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Οι ιδιώτες προμηθευτές στην υγεία φροντίζουν να έχουμε στην χώρα μας τα πιο σύγχρονα ιατρικά εργαλεία και υλικά για να μπορούν οι γιατροί στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία να χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά κι εξαρτήματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Λαμπρά!

Έρευνα για τις προμήθειες στα νοσοκομεία έδειξε πρόσφατα ότι: ο ιδιώτης προμηθευτής φέρνει ιατρικό εξοπλισμό που πωλείται σε δημόσια νοσοκομεία πολύ πιο ακριβά από ότι θα έπρεπε. Την ίδια ώρα το ακριβό υλικό χρεώνεται ακριβότερα από τα ιδιωτικά νοσοκομεία στους ασθενείς, σε σχέση με τηντ ιμή στην οποία το αγοράζουν ακόμα και τα δημόσια νοσοκομεία!

Τελικά δηλαδή επωφελείται ο ιδιώτης σε βάρος του δημοσίου, και του πολίτη που πληρώνει μέσω φορολογίας και για το δημόσιο αλλά πληρώνει και ως πελάτης το ιδιωτικό νοσοκομείο…

Ιδιώτες και "idiot-ες", με λίγα λόγια...

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Μην μπερδεύεσαι ρε 'συ.
Γνώμονας είναι η τσέπη, όχι ο άνθρωπος....

Filotas είπε...

Ποια ακριβώς? Η εμπρός ή η κωλότσεπη?!:)

0comments είπε...

"Τα ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέρουν πολύ καλές υπηρεσίες υγείας"
Δε μπορούν καλέ μου φίλε ούτε αυτό να προσφέρουν αφού δεν είναι καν νοσοκομεία αλλά ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ με επισκέπτες γιατρούς.
(Αυτό συνηγορεί παράδειγμα το γεγονός ότι αν μια γυναίκα παρουσιάσει π.χ πρόβλημα στη γέννα τη στέλνουν κατευθείαν σε δημόσιο.)

ΚΑΛΟ ΠΣΚ!!!!!

ΥΓ Τι είδατε χτες;

Filotas είπε...

Χθες είδαμε το "mar adentro"! Ταινιάρα, όσες φορές και να το δεις! Επίσης είδαμε σε μεταμεσονύχτια προβολή το "Τσίου"!...

Πάνερμος...