Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2006

Εγκύκλιος κλαυσίγελος!

Είναι ελληνικό φαινόμενο, ο τρόπος που το κράτος αντιλαμβάνεται τον ρόλο του και αποφασίζει για το «καλό» μας. Σπασμωδικά και αποσπασματικά. Τελευταίο και κραυγαλέο κρούσμα η απαγόρευση χρήσης των κινητών τηλεφώνων εντός των σχολικών κτιρίων, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας!

Αφορμή για την απόφαση υπήρξε ο θόρυβος για την χρήση κινητών για παράνομες ή σκανδαλιστικές πράξεις μέσα στα σχολεία που ξέσπασε μετά τον βιασμό της μαθήτριας στην Αμάρυνθο. Η απαγόρευση αυτή θυμίζει σε πολλά πράγματα την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών – «φρουτάκια» – που οδήγησε στην απαγόρευση ακόμα και «αθώων» ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Είναι εξίσου τραγελαφική.

Απαγορεύεται πλήρως η λειτουργία και χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στο σχολείο, ενώ οι «παραβάτες» θα τιμωρούνται. Προφανής σκοπός της απαγόρευσης να μην χρησιμοποιούνται από τους μαθητές οι εικονοληπτικές δυνατότητες τους, που προσφέρανε εσχάτως πορνογραφικό υλικό σε «καθώς πρέπει» ενημερωτικές εκπομπές.

Θα πάψει να υπάρχει το φαινόμενο στα σχολεία; Χλωμό!

Άλλωστε γιατί να πάρεις ένας μαθητής το κινητό του; Μπορεί να πάρει μια ψηφιακή φωτογραφική, που και μικρή είναι και μεγάλες δυνατότητες έχει, αφού η εγκύκλιος δεν απαγορεύει την παρουσία φωτογραφικών μηχανών στα σχολεία! Και να απαγορευθούν όμως, δεν μπορεί να αποτραπεί με κανέναν τρόπο αυτού του είδους η «παραβατικότητα», αφού είναι ένα από τα «χαϊλίκια» της εποχής…

4 σχόλια:

maria_pin είπε...

Οπως το είπες Αγγελε, σπασμωδικά και αποσπασματικά! Ετσι και τα προβλήματα ποτέ δε λύνονται, και μόνο μέτρα-ημίμετρα παίρνονται.
Οσο για την απαγόρευση αυτή καθε αυτή, δε βλέπω ούτε καλό να κάνει, ούτε κακό..

Filotas είπε...

Πως μπορεί μια κυβέρνηση να λύσει προβλήματα, που πολλές προηγούμενες και η ίδια μαζί, πάσχισαν για να δημιουργήσουν Μαρία?!
Καλή εβδομάδα!

0comments είπε...

Στεναχωρέθηκε με τις παρακολουθήσεις και εκδικείται τις εταιρίες για να μάθουν. Όπως κάνει και με την απαγόρευση των ναρκωτικών και τα 'χει εξαφανίσει, ας πούμε.

Καλη βδομάδα α τοδος!

Filotas είπε...

Kαλή εβδομάδα Amig0!:)

Πάνερμος...