Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2006

Σβήστε την κάρτα του Ατούμπα!

Στο Αμβούργο υπάρχει η κακόφημη συνοικία από την οποία έχει πάρει το όνομα της η αγαπημένη μου γερμανική ομάδα. Η Σέντ Πάουλι, μια σταχτοπούτα στα γερμανικά ποδοσφαιρικά σαλόνια. Αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης όμως, αφορούσε τους οπαδούς της «μεγάλης» ομάδας της πόλης, του Αμβούργου.

Η ομάδα μετά από μια πολύ καλή χρονιά που συνοδεύτηκε με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος παραπαίει κινδυνεύοντας με υποβιβασμό στο γερμανικό πρωτάθλημα ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι την Τετάρτη, όταν και υποδέχονταν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν είχε πάρει ούτε ισοπαλία.

Ο αγώνας ξεκίνησε άσχημα για το Αμβούργο αφού οι Ρώσοι προηγήθηκαν 0-1 και 1-2. Στο δεύτερο γκολ μάλιστα ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ πέρασε την μισή ομάδα του Αμβούργου και πλάσαρε τον τερματοφύλακα. Ο τελευταίος παίκτης που πέρασε πριν μπει στην περιοχή ήταν ο Τίμοθι Ατούμπα, ο 24χρονος καμερουνέζος αμυντικός της ομάδας, ο οποίος συμμετείχε και στην φάση στην οποία η ομάδα του δέχτηκε το πρώτο γκολ.

Αυτό ήταν! Τα καφρομαλάκια της εξέδρας άρχισαν να τον ειρωνεύονται μιμούμενα τον ήχο των πιθήκων και άλλα τέτοια που συνηθίζονται δυστυχώς στα ευρωπαϊκά, κατά τ’ άλλα, γήπεδα. Ο Ατούμπα ζήτησε αλλαγή, τα καφρομαλάκια συνέχιζαν τις ύβρεις, ενώ αρκετοί από την εξέδρα αποδοκίμαζαν τον παίκτη που έβγαινε από το γήπεδο!

Ο Τίμοθι έφυγε σηκώνοντας τη γροθιά σφιγμένη με το μεσαίο δάχτυλο προτεταμένο. Ο διαιτητής τον απέβαλλε, αλλά τα καφρομαλάκια συνέχισαν το αίσχος…

Όμως δεν πρέπει να χάρηκαν ιδιαίτερα τη νίκης της ομάδας τους που ακολούθησε. Αφού ο σκόρερ του νικητήριου γκολ Σανόγκο, νέγρος και αυτός, όχι μόνο δεν πανηγύρισε το γκολ, αλλά έκανε και γκριμάτσες πιθήκου ειρωνευόμενος την κερκίδα και δηλώνοντας έτσι συμπαράσταση στον συμπαίκτη του…

3 σχόλια:

0comments είπε...

α) -Πως θα διακρίνεις τον γυμναστή απ' τους άλλους καθηγητές;
- Α! Εύκολο! Είν' αυτός με το φραπέ και το τσιγάρο.
β)- Πως θα διακρίνεις το "νους υγιής ..." που δίδαξε;
- Α! Εύκολο! Δες στις κερκίδες!
γ)- Μα τότε ποιό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού;
- Α! Εύκολο! Τα ρεκόρ, τα κέρδη στο στοίχημα και η καζούρα Δευτέρα πρωί στο σχολείο ή στη δουλειά.

(για να μην αναφερθούμε στις αγοραπωλησίες ανθρώπων και στους μεγαλοαπατεώνες "επενδυτές" που έχουν νομιμοποιηθεί και ξεπλυθεί μέσω του "αθλητισμού")

Φιλιά
και ΚΑΛΟ ΠΣΚ!

Filotas είπε...

Καλό το παράθεμα!
Φιλιάδες amig0!!!

Ανώνυμος είπε...

είδα στιγμιότυπα και δεν ήταν μονο μια χειρονομία απο τον Ατούμπα... anyway καλά έκανε και στο φινάλε αν δεν τον θέλουν στο HSV εμείς τον πέρνουμε άνετα...

Forza Sankt Pauli!!!

www.fcstpauli.gr

Πάνερμος...