Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2006

So long 2006!...(Huecco y Θανάσης)


Μια χρονιά με την λιγότερη μουσική όλων όσων έζησα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Δεν μπορώ να πω ότι το κατάλαβα, αλλά τώρα στο τέλος του 2006, ψάχνω τραγούδια να γράψω μια συλλογή για τους φίλους και δεν βρίσκω τι να προσθέσω. Ένας δίσκος από την αρχή μέχρι το τέλος μου άρεσε και τον χάρηκα, συνέχεια από τότε που κυκλοφόρησε. Huecco, ένας καλλιτέχνης που παίζει ρουμπατόν, ένα είδος λάτιν μουσικής με πολλά στοιχεία ροκ και ιδιαιτέρως ρυθμικό.(Gracias Juanita!!!)
Τον Δεκέμβριο κυκλοφόρησε και ο καινούργιος δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου «Διάφανος». Με τον Σωκράτη Μάλαμα, την Μάρθα Φριντζήλα και τον ίδιο στο τραγούδι. Κάποιες στιγμές ακούγοντας τον νοστάλγησα τον ηλεκτρισμό της «Αγίας Νοσταλγίας», αλλά από την άλλη η ακουστική εκδοχή αυτού του πρωτοποριακού ήχου είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά από τις πινελιές του Badoek. Τραγούδια όπως το «κομμωτριάκι» και η «μοσχαροκεφαλή» είναι εκπλήξη, αλλά και το τραγούδι που “επηρέασε” το εξώφυλλο του περιοδικού «Time» για το πρόσωπο της χρονιάς 2006, το «U, the Universe”, στο οποίο ακούγεται και το ψευδώνυμο με το οποίο περνάω πολλά από αυτά τα κείμενα που διαβάζεται στο blogger.
Θα μπορούσα να αναφέρω περισσότερους δίσκους, όπως ο τελευταίος των Decemberists, ή το διαμαντάκι των Κόρε Ύδρο. Αλλά επιφυλλάσομαι να το κάνω μετά τις γιορτές και αφού ακούσω τους δίσκους που με περιμένουν τόσο καιρό στον υπολογιστή να τους ακούσω...


Καλή χρονιά και στην υγειά μας!:)))

7 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Desde Barcelona a Bogotá,
¡Viva México!
Desde Monte Rey al Federal...

¡y todo el mundo grita!

Pa pa pa

Pa mi mulata, pa mi morena, pa que tu sientas mi ritmo en las piernas.
Pa mi princesa, pa mi guerrera, que se me vengan pa aca esas caderas.

Και του Χρόνου Angelito!

Juanita La Quejica είπε...

Μαζί με τον Huecco και το Rumbatón του, φέτος εντυπωσιάστηκα από το Mujeres και την Estrella Morente.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως ο Θανάσης είναι μία από τις καλύτερες μορφές στην ελληνική ροκ μουσική. Ο Σωκράτης ίσως διατηρεί τα ηνία στους τραγουδοποιούς με τους πειραματισμούς στη μουσική και την ερμηνεία. Χαίρομαι για την πρωτοπορία που επιλέγεις, ειδικά όταν έχω σιχαθεί τόσο πολύ αυτή την ερημιά στη λαϊκή μουσική (που σπάνια πια δημιουργεί όνειρα και προβληματίζει με τις ανησυχίες του λαού μας).

0comments είπε...

Κι ο δίσκος του Παυλίδη ήταν καλός.
Καλό πσκ

Filotas είπε...

Juanita είσαι γλύκα!:)
Δείμε η λαϊκή μουσική σήμερα στην Ελλάδα είναι μια ιστορία για καψούρηδες και μόνο! Νομίζω ότι ο Θανάσης είναι πιο μπροστά από τον Σώκρατες μουσικά, αλλά κι ο Μάλαμας είναι "άντερο" όταν αφήνεται στις μούσες του!
Amig0 έχεις δίκιο. Τον Πάυλο τον ξέχασα τελείως, αν και του αφιέρωσω τον περασμένο μήνα ολόκληρο ποστ. Υπόσχομαι ολοκληρωμένη άποψη για το μουσικό 2006, σε λίγες ημέρες!
Καλή μας Πρωτοχρονιά!:)

Katerina ante portas είπε...

Kαλή χρονιά Angelito, με ό,τι καλό επιθυμείς!

Filotas είπε...

Καλή Χρονιά Κατερίνα μου!:)

Πάνερμος...