Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2006

«Καημένε» Όλμερτ!

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ από την «γκάφα» του πρωθυπουργού της χώρας Εχούντ Όλμερτ, να παραδεχθεί εμμέσως πλην σαφώς, δημόσια ότι το Ισραήλ διαθέτει πυρηνικά στο οπλοστάσιο του. Ο ίδιος έσπευσε μετά την δημοσιοποίηση του θέματος ότι το Ισραήλ δεν έχει πυρηνικά και δεν θα είναι η πρώτη χώρα στην περιοχή που θα τα φέρει.

Θα έχει σκάσει στα γέλια ο Μορντεχάι Βανούνου, αν του έχει απομείνει κουράγιο μετά από όσα έχει τραβήξει, επειδή με στοιχεία εδώ και πολλά χρόνια, απέδειξε ότι το Ισραήλ ήταν το πρώτο κράτος στην περιοχή που απέκτησε πυρηνικό οπλοστάσιο.

Το ίδιο κράτος βέβαια κάνει σαν την καπάτσα που το παίζει παρθένα επειδή γνωρίζει ότι κανείς δεν θα ψάξει στο βρακί της για να δει αν όντως είναι ακόμα παρθένα.

Δεν έχουμε πυρηνικά και απαιτούμε οποιοσδήποτε άλλος εδώ γύρω επιχειρήσει να αποκτήσει να τον σταματήσει η διεθνής κοινότητα. Αυτό είναι το επιχείρημα της ισραηλινής πλευράς, κάθε φορά που με την πλήρη υποστήριξη των Η.Π.Α. επιχειρούν να παρασύρουν τον Ο.Η.Ε στο δικό τους βρώμικο παιχνίδι.

Τι θα πάθει τώρα ο «καημένος» Όλμερτ; Λέτε να του ασκηθεί καμιά δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων που βλάπτουν την εξωτερική πολιτική της χώρας; Να φυλακιστεί σε καμιά φυλακή υψίστης ασφαλείας ή να εξαναγκαστεί σε κατ’ οίκον περιορισμό όπως ο Μορντεχάι Βανούνου;...

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και καλά εμείς δεν το ξέραμε αυτόν περιμέναμε να το μάθουμε. Το θέμα όμως είναι ότι νω΄ριτερα το είχε αφήσει ως υπονοούμενο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου κάτι που μάλλον μας στρέφει στη λογική ότι ήταν όλα προσχεδιασμένα και βρήκαν τον τρόπο μέσα από το κατά λάθος. Το ερώτημα είναι αγόρασαν αμερικάνικα ή κατασκεύασαν τα πυρηνικά σε εβραϊκό έδαφος; Είναι όντως αλήθεια ή ένας τρόπος να πιέσουν το Ιράν και να το τρομάξουν; Μη ξεχνάς ότι το Ισραήλ είναι σεισμογενής περιοχή.

ci είπε...

Καλό σ-κ aloha!!

Filotas είπε...

Η περιοχή είναι γενικότερα "σεισμογενής" "δείμε"! Αμερικανικά η δικά τους, το ζήτημα είναι αν θα μπορέσει ποτέ η διεθνής κοινότητα να δράσει λαμβάνοντας υπ' όψιν πραγματικά στοιχεία και όχι καλοσχεδιασμένες διατυπώσεις...
Καλό Σ-Κ συν-νιφάδα μου!:)

0comments είπε...

Αν έχει πυρηνικά να επέμβουν οι Ην. Πολ.! όπως έκαναν στο Ιράκ.
(που τελικά δεν είχε)

Πάμε για μπάνιο στο 131;

Filotas είπε...

Οι πολιτικοί του Ισραήλ είναι σόφρωνες "amig0"! Ενώ του Ιράκ, του Ιράν, της Κορέας, είναι "παράφρωνες"! Πριν τον Ο.Η.Ε. επιλαμβάνονται οι "ψυχίατροι". Πρόκετια για πυρηνική ψυχιατρική...

131?
Σαν πολύ κοντά να μου φαίνεται...

Πάνερμος...