Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2006

Τέλος Εποχής - Αρχή Εμφυλίου?

Εκτελέστηκε δι' απαγχονισμού σήμερα ο πρώην ηγέτης του Ιράκ Σαντάμ Χουσείν, λίγες μόλις ημέρες μετά την απόρριψη της έφεσης του από τα κατοχικά δικαστήρια του Ιράκ. Ο προπαγανδι-
στικός μηχανισμός μιλάει ήδη για "τέλος εποχής", θαρρώ πως αυτού του είδους το τέλος, σηματοδοτεί μια ακόμα χειρότερη αρχή. Την αρχή του εμφυλίου σιιτών - σουνιτών στην πολύπαθη χώρα.

Η διεθνής κοινότητα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων χαιρέτησε την εκτέλεση του Χουσεϊν κάνοντας προφανές ότι η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει στο Ιράκ εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια. Μπορεί οι Αμερικανοί να έχουν την θανατική ποινή στα "δημοκρατικά" τους ήθη, αλλά η Ε.Ε. δεν έχει καμιά δικαιολογία για να χαμογελάει. Η εκτέλεση του Σαντάμ δεν πρόκειται να κάμψει την αντίσταση κατά των κατοχικών δυνάμεων και ως πολιτικό γεγονός μόνο στο συμβολικό πεδίο έχει αξία. Η εκδίκηση των Η.Π.Α απέναντι στον πρώην συνεργάτη τους και ένα σαφές μήνυμα σε όλους όσοι ακόμα συνεργάζονται μαζί τους.
Το 2007 δυστυχώς θα ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής...

5 σχόλια:

0comments είπε...

Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται. Πριν αποχωρήσουν ηττημένοι από ακόμη έναν επεκτατικό τους πόλεμο, προσπαθούν με κάθε είδους επικοινωνιακά τεχνάσματα να πείσουν ότι μπορεί να μην κατάφεραν τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά νίκησαν.
Εδώ ισχύει το περίφημο "Η νεκροψία θα δείξει"

Καλή Χρονιά
και
το 2007 να 'ναι καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Μη χαρακτηρίσω την καλοσύνη και την δικαιοσύνη του Σαντάμ. Παρόλα αυτά η "δίκη" και η εκτέλεσή του έγιναν με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο, ήταν κάτι πολύ ανάξιο για να το κάνει κανείς σε οποιονδήποτε κρατούμενο. Τώρα βρήκαν έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να συνεχίσουν τη μοιρασιά της Μέσης Ανατολής μεταξύ τους - δεν είναι καν θέμα εκδίκησης. Δύσκολα τα πράγματα... και χρειάζονται μαζική συνειδητοποίηση.
Καλή χρονιά και καλούς αγώνες!

Filotas είπε...

Ο πνιγμένος μένει στο Τέξας αmig0!...
litikjersti εγκληματίας ο Σαντάμ, αλλά η κρεμάλα είναι μεσαίωνας, όποιον κι αν αφορά. Ο Μπους νομίζει ότι θα σώσει το τομάρι του, αλλά κάνει λάθος...
Καλή χρονιά να έχουμε και ...καλύτερους αγώνες!:)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ δεν θα διαφωνήσω σε τίποτα. Δε συμπάθησα ποτέ τον Σαντάμ γιατί ήταν το όργανο των ΗΠΑ που οδήγησε σε 8ετή πόλεμο τη χώρα του (με το Ιράν) για τον έλεγχο των πετρελαίων και έσφαξε κόσμο (ή τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις είχε γνώση και δεν εμπόδισε ή δεν τιμώρησε όποιον έδωσε τέτοιες εντολές).

Σαφώς όπως όπως έχω γράψει και στο ιστολόγιό μου δεν μπορώ να συμφωνήσω με τη θανατική καταδίκη για κανέναν απολύτως, όσο απάνθρωπος κι αν ήταν.

Filotas είπε...

Δείμε θαρρώ ότι συμφωνούμε...
Καλή χρονιά!!!

Πάνερμος...