Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2006

Χιόνια στο καμπαναριό;!

Φτάσαμε στο κατώφλι των γιορτών. Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά – Θεοφάνια. Οικογένεια, τραπεζώματα, ρεβεγιόν, βόλτες στα στέκια που γεμίζουν κόσμο όπως παλιά, όταν ήμασταν εμείς γεμάτοι και δεν νοιαζόμασταν για πολλά. Φώτα αμέτρητα, πρόσωπα χαμογελαστά, αληθώς ή προσποιούμενα, μέρες άδειες από υποχρεώσεις, νύχτες πλάι στο τζάκι με τα κρασιά που άφησε πίσω του το δίχτυ της επιλογής μέσα στον χρόνο. Δώρα αξίας – όχι οικονομικής – παιχνίδια για τα παιδιά, η στολή του Αϊ - Βασίλη που με περιμένει να την φορέσω ξανά για να μοιράσω τα δώρα στα ανίψια.

Ψάχνω στις ιστοσελίδες μετεωρολογικού περιεχομένου, μια μέρα στις προσεχείς δύο εβδομάδες που να προβλέπεται συννεφιά, κανένας υγρός βοριάς που κουβαλάει την μυρωδιά του χιονιού, όπως χθες το πρωί που βγήκα από το σπίτι. Δεν χρειάζεται να χιονίσει για να αισθανθείς τον καιρό που φέρνει χιόνι. Έχει την μυρωδιά του, αν εισπνεύσεις βαθιά σε ζαλίζει γλυκά. Έχω ακούσει ότι όσοι παίρνουν βαθιές εισπνοές ζούνε περισσότερο. Όποτε βγαίνω από κλειστό χώρο παίρνω τις «τζούρες» μου…

Η πρόγνωση, δεν βλέπει ούτε μια μέρα βροχής μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Ηλιόλουστες ημέρες, με σύννεφα ή χωρίς και θερμοκρασία καλή για την εποχή.

Τι συμβαίνει με τον καιρό; Όλοι αναρωτιόμαστε, απωθώντας ταυτόχρονα τις μαύρες σκέψεις για την επιβεβαίωση για την αλλαγή του κλίματος στον πλανήτη.

Πόσα χρόνια έχει να δει ο Βώλακας Χριστούγεννα χωρίς χιόνια;...

Aαααααχ!...

10 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Διεφθάρη και η φύση, την κάναμε σαν τα μούτρα μας..

Ας διαβάσω λίγο Παπαδιαμάντη, μέρες που είναι..

Καλά Χριστούγεννα με ή χωρίς χιόνι, αλλά με ζεστή καρδιά, αγάπη και ελπίδα φίλε μου!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κοίτα, πάντως στο Φαλακρό μάλλον θα χιονίσει και για κρύο μια βόλτα Παρανέστι και λίγο πιο ψηλά φτάνει. Υπάρχει σε εξαιρετικές συνθήκες και το Νευροκόπι. Να θυμάσαι όμως ότι σε τα Χριστούγεννα δεν είναι παραδοσιακά λευκά. Απλά ένα ξενόγλωσσο τραγούδι μεταφερμένο στα ελληνικά το λέει. Και κρύο θα κανει, όμως, μην ανησυχείς. Σε άλλη περίπτωση έλα μαζί μου Βουδαπέστη για Χριστούγεννα (εκεί να δεις κρύο -1, -10 κλπ).

Filotas είπε...

Η φύση είναι αποτέλεσμα της διαφθοράς των ανθρώπων Κατερίνα μου! Παπαδιαμάντης ΟΛΕ!
Αγάπη και ελπίδα για όλους μας!
Καλές γιορτές!
Χιόνισε Δείμε! Έχουμε δεκαπέντε πόντους χιόνι, αλλά στις αυλές δεν έχει παγώσει τίποτα...
Κρύο θα κάνει κι εδώ...
Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!
Δεν με αφήνουν να φύγω όμως!

0comments είπε...

Ως επιστήμων και ως άνθρωπος δηλώνω ότι: Τα πράματα δεν παν καλά. Όμως δεν είναι και πάρα πολύ άσχημα. Η Ιστορία έχει δείξει ότι η φύση διαθέτει μηχανισμούς εξισορρόπησης και μακροπρόθεσμα τα δυσμενή αποτελέσματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο τα υπολογίζουμε.
Ας το ελπίσουμε τουλάχιστον! Γιατί αλλιώς τη βάψαμε.

Στ' αλήθεια, χιόνισε;

Filotas είπε...

Σήμερα Ναι!
Στ' αλήθεια δεν θα έρθεις?

0comments είπε...

Στ' αλήθεια Angelito. Από Φλεβάριο και βλέπουμε, γεροί να 'μαστε.

Αληθεύει ότι από 1 1 2007 ανοίγουν τα σύνορα με τη γείτονα;

ci είπε...

εεεε ποιος δεν θα έρθεις??
θα ασπρίσει και το φαλακρό και ο (απέραντος) κάμπος λέμεεεε!!
Καλές γιορτές ανχελίτο:))

Filotas είπε...

Βρε θα έρθεις κι έναν χορό Τσάρλεστον θα κάνεις!:)
Δεν ξέρω αν ανοίγουν, λογικά...
Πέστου τα συν-νιφάδα μου! Πέστου τα!
Καλές Γιορτές να έχουμε:)))

Ανώνυμος είπε...

Άντε να χιονίσει! 15 πόντοι χιόνι στο Φαλακρό δεν είναι τίποτα. Αν ενώσουμε όλοι τις φωνές και ευχές μας, λέτε να γίνει τίποτα; Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Filotas είπε...

Speriamo graham! Feliz Navidad para todos!:)))

Πάνερμος...