Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

Διαφορά φιλοσοφίας…

Αφού οι εμπλεκόμενες τράπεζες στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων δεν ήθελαν να επιστρέψουν και τους τόκους στα ασφαλιστικά ταμεία, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, Αλογοσκούφης και Μαγγίνας αποφάσισαν την Παρασκευή να καλύψουν αυτοί το ποσό που αντιστοιχεί στους τόκους. Έτσι η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμία σκιά στο θέμα της εξαπάτησης των ταμείων από επιτήδειους εντός και εκτός των κόλπων της, αφού και τα ταμεία θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους αλλά και η δικαιοσύνη διερευνά περαιτέρω την υπόθεση.

Η κάλυψη της διαφοράς όμως θα γίνει με χρήματα από τον προϋπολογισμό. Κι ακόμα δεν έχουμε μάθει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την έκδοση των προσυμφωνημένων ομολόγων που απέφεραν σε όσους ενεπλάκησαν μεγαλύτερες ή μικρότερες προμήθειες.

Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει. Τα χρήματα του προϋπολογισμού είναι πάλι χρήματα των πολιτών. Καλύπτοντας την ζημιά των ταμείων με αυτά, βγάζει τα χρήματα από τη μια μας τσέπη για να τα βάλει στην άλλη. Το ποσό αυτό όμως είναι ζημιά είτε για τον προϋπολογισμό, είτε για τα αποθεματικά των ταμείων. Δεν πληρώνει ούτε η Ν.Δ. για τα αποτελέσματα των επιλογών στελεχών της, ούτε πολύ περισσότεροι οι «γαλαντόμοι» αρμόδιοι υπουργοί της.

Επι ΠΑ.ΣΟ.Κ. με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, «ξαφρίστηκαν» οι ιδιώτες. Επί Ν.Δ. «ψειρίζουν» τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι προφανές ότι υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

prasina ke mple skatanthropakia protagonistoun se mia xora pou prin apo auta ixe san protagonistes tous... paterades tous!

htes molis edihna kati video se kati katalanous ke eksigousa tin katastasi tis "ikogeniakis" katastasis sto politiko skiniko tis xoras. ektos apo auto edihna ta parathira stis idisis, tous dimosiografous-dikastes ke alla...

mipos telika eksigite oti ta 7 xronia diktatorias stin ellada vrikan polous perisoterous mimites apo ta 40tosa xronia diktatorias stin ispania? ke oti apo tote pou ke i dio xores "ekdimokratistikan" apla den iparxi sigrisi ke oti emis apla ehume mini "kathisterimeni"?

ne fisika o ellinas vgeni stous dromous, fonazi ke oriete me to paramikro, exi ilio, thalasa ke xoriatiki ke tin "anesi" gia 4ores frapedies ... alla mipos xriazomaste kati pio OUSIASTIKO?

mipos? leo mipos?

filia apo tin barkeloni ton 30 vathmon thermokrasias ke... A LAS BARRICADAS!!!

Filotas είπε...

Α. Μάνθε - για να σε ταυτίσω με το γνωστό τραγούδι - το μήπως τι το θες?
(Άντε να βρεθούμε καμιά Βαρκελώνη ε?)

Ανώνυμος είπε...

Enoite Barkeloni na vrethume.

Pote?

Πάνερμος...