Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία;!

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από την ημέρα που ελευθερώθηκε η παραλία του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό. Η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσίευσε στοιχεία για το κατά πόσο έχουν πρόσβαση στις παραλίες του νομού Αττικής οι πολίτες. Ποσοστό 70% της ακτογραμμής της Αθήνας είναι κλειστό ή πανάκριβο για όσους θέλουν να κολυμπήσουν, παρά την σαφή συνταγματική αναφορά στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Ενώ στο υπόλοιπο 30% που υπάρχει πρόσβαση, υπάρχουν είτε απομακρυσμένες, είτε βραχώδης ακτές.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, όχι μόνο στο νομό Αττικής, αλλά σε ολόκληρη την χώρα. Τα beach – bar ξεφυτρώνουν παντού, μαζί τους φυτρώνουν και οι σεζ – λονγκ και οι ξαπλώστρες, οι ομπρέλες πολλαπλασιάζονται και η επίσκεψη σε κάποια παραλία πάει τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο.

Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες είτε έχουν παραχωρηθεί σε ξενοδοχειακές εταιρίες, είτε αποτελούν ιδιοκτησίες και εκμεταλλεύσεις ιδιωτών. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον το «κίνημα» για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, να επεκτείνονταν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Παραλίες – μπαξίσι σε ιδιώτες υπάρχουν αμέτρητες σε όλη την χώρα, ενώ και στην περιφέρεια μας η πρόσβαση σε αρκετές παραλιακές ζώνες είναι προβληματική καθώς οι ιδιοκτήτες δεν αφήνουν διόδους προς την παραλία.

Αφού δεν νοιάζονται οι αρχές, δεν θα έπρεπε να νοιαστούμε εμείς για το συνταγματικό μας δικαίωμα;

(Αφού έμεινα στον κάμπο σήμερα, είπα να ανεβάσω ένα ποστ για τις παραλίες)

5 σχόλια:

0comments είπε...

Ε Όχι και κάμπο!
Κοτζάμ παραλία έχει η Δράμα! Αν και εδώ που τα λέμε για να κάτσεις να λιαστείς και σ' αυτήν, πρέπει να πληρώσεις. Τελικά το 'χει το όνομα.

ΥΓ Η περιοχή μπροστά στη Ρέμβη μάλιστα φέρνει και λίγο προς το Surfer's Paradise της Αυστραλίας κυρίως όταν τα βράδια αποκλείεται απ' τα ντόπια καγκουρώ.


ΚΑΙΓΟΟΟΟΟΜΑΣΤΕΕΕΕ!!!!!

Filotas είπε...

Εμάς εδώ μας σώζουν προς το παρόν κάτι συννεφάκια!
Saludos!:)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και να σκεφτείς ότι βρίζουν και δεν επιτρέπουν σε μόνιμους κατοίκους να κάτσουν σε μια παραλία, επειδή δεν πληρώνουν ομπρέλες. Ειδικά στη Χαλκιδική το έχουν ξεσκίσει το όλο ζήτημα.

0comments είπε...

Δείμε άσε το πρώτο πόδι και δοκίμασε Ιερισσό.
Καλό καλοκαίρι κι ό,τι και να λέμε "Καλός ο παράδεισος, αλλά σαν τη Χαλκιδική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!"

Filotas είπε...

Ιερισσό και Ιεριχώ!
Καλή εβδομάδα και μακριά από υπό μίσθωση παραλίες!:)

Πάνερμος...