Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007

Όταν σβήνουν τα φώτα…

Μένει μια γλυκόπικρη γεύση. Η γιορτή της μουσικής του κόσμου θα είναι πάλι εδώ από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου του επόμενου χρόνου. Φέτος είδαμε αρκετά συγκροτήματα, είδη μουσικής και μουσικούς που είναι τύχη για τους κατοίκους μιας μακρινής επαρχίας να ακούν και να γεύονται.

Προβλήματα υπήρξαν, αντιρρήσεις σε επιλογές χώρων, σχόλια για υπερπροβολή προσώπων. (Δεν τα αναλύω, χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη)

Όλα αυτά δείχνουν όμως, ότι ενδιαφερόμαστε για αυτό που συνέβη. Ευτυχείς, προβληματισμένοι ή καχύποπτοι θέλουμε κάτι πιο ανοιχτό σε ιδέες και προτάσεις για τον πολιτισμό ή απλά για την διασκέδαση μας.

Η οριοθέτηση της επόμενης γιορτής με ορίζοντα λήξης το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουνίου 2008, αφήνει πολλά περιθώρια για να αποτελέσει πόλο έλξης και για φίλους της μουσικής από άλλες περιοχές της χώρας, κοντινές ή όχι. Η σωστή προετοιμασία του προγράμματος και η επιλογή των καλλιτεχνών, από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, μπορούν να δώσουν ευρύτερες διαστάσεις στο εγχείρημα, να το εντάξουν στον ορίζοντα όσων αναζητούν καλές πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε καλοκαίρι σε όλη την χώρα. Η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας πρέπει να είναι το συναυλιακό κέντρο. Ο χώρος που τη νύχτα θα κλείνει η γιορτή της ημέρας που ξεκίνησε μέσα στην πόλη…

Είναι τύχη που στην Καβάλα διεξάγεται εδώ και εφτά χρόνια το φεστιβάλ Cosmopolis, άλλη μια γιορτή της μουσικής, που βαδίζει με σταθερά βήματα και κάθε χρόνο προσφέρει συγκινήσεις και μοναδικές συναυλίες.

10 σχόλια:

0comments είπε...

Και του χρόνου με υγεία!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δυστυχώς δε σας τίμησα, λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Εύχομαι του χρόνου όμως να μπορέσω να δώσω το παρον, γιατί και αλλού διάβασα ότι ήταν μια μαγεία.

Filotas είπε...

Και του Χρόνου με Μαρία (Αυτά που λες...)!
Δείμε σε περιμένω πάντως όποτε θες για καφεδάκι ή τσίπουρο!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μέσα. Να είσαι βέβαιος.

Juanita La Quejica είπε...

Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα (από πλευράς και οργάνωσης και κονδυλίων) να γίνονται συγχνότερα εκδηλώσεις με αξιόλογο πολιστιστικό ενδιαφέρον στην επαρχία... και μετά ξύπνησα!

Filotas είπε...

juanita δεν είμαστε για πολλά γεγονότα γιατί δεν είμαστε και πολλοί σε αριθμό. Αλλά νομίζω ότι δυο ή τρία καλά φεστιβάλ, με αποκλειστικές εμφανίσεις καλλιτεχνών ή συγκροτημάτων μπορούν να σας τραβήξουν κι εσάς προς τα μέρη μας κάποιες φορές!

ci είπε...

To οποίο cosmopolis φέτος μεγάλη διαφορά ε?
(εμένα πάντως τους φίλους μου τους τραβάει η ομορφιά του τοπίου και φυσικά φυσικά των ανθρώπων:))

Filotas είπε...

Λες να έχει τόσο μεγάλη διαφορά? Εμένα δεν μου φαίνεται, αν και μόνο η έλευση του Σερχέντο θα μπορούσε να το κάνει να μοιάζει σαν θάυμα!...

ci είπε...

E τουλάχιστον άλλες χρονιές είχε κάτι παραπάνω, πχ κάτι Orchestra aragon, που φέτος τους ακριβοπλήρωσαν στας αθήνας..
Γούστα βέβαια, εμένα πάντως μού φάνηκε να έχει πέσει αρκετά σε σχέση με παλιότερα.

Carlo Negreponte είπε...

Υποθέτω ότι δυσκολεύονται και αυτοί να βρούνε φράγκα συν-νιφάδα μου!...

Πάνερμος...