Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

Ο Αλλάχ να βάλει το χέρι του…

Βυθισμένη στο χάος εξακολουθεί να βρίσκεται η λωρίδα της Γάζας, λίγες εβδομάδες πριν από την συμπλήρωση δύο χρόνων από την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και την εκκένωση των εβραϊκών οικισμών στην περιοχή. Πενήντα πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες, ενώ υπάρχει ανησυχία για την επέκταση της βίας και στην σχετικά ήρεμη μέχρι τώρα περιοχή της Δυτικής Όχθης.

Η Φατάχ και η Χαμάς μάχονται για την κατάληψη της εξουσίας στην λωρίδα της Γάζας – προπύργιο της Χαμάς – την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εθνικής ενότητας που οι ίδιες οι οργανώσεις συνέστησαν είναι τελείως αδύναμη να ελέγξει την κατάσταση. Το αριθμητικό πλεονέκτημα της Φατάχ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ηρεμία, καθώς στους κόλπους της Χαμάς είναι λίγοι αυτοί που ασπάζονται μετριοπαθείς απόψεις τόσο για ενδοπαλαιστινιακά όσο και για διμερή ζητήματα με το Ισραήλ.

Ο διεθνής παράγοντας είναι ωσεί παρών στην περιοχή. Κάπως έτσι η ισραηλινή πολιτική σε συνδυασμό με τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στους Παλαιστινίους επειδή ψήφισαν σε δημοκρατικές εκλογές ένα κόμμα που ήταν ανεπιθύμητο από πολλούς εκτός παλαιστινιακών εδαφών έχει προκαλέσει συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού, ο οποίος πλήττει κυρίως την Παλαιστινιακή Αρχή και τον Πρόεδρος Αμπάς σε πολιτικό επίπεδο, αλλά πρακτικά οδηγεί στην απελπισία όλο και περισσότερους Παλαιστίνιους.

Θα είναι τραγικό να βυθιστούν και οι Παλαιστίνιοι σε εμφύλιο πόλεμο για να εφαρμοστούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των μακελάρηδων της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, Ισραήλ και Η.Π.Α. Ο Αλλάχ να βάλει το χέρι του…

Οι φωτογραφίες είναι του AFP από την ιστοσελίδα του BBC.

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το αίμα δε σταματά να ρέει. Ήμουν αυτές τις μέρες με Παλαιστίνιους και χάρηκα που άκουσα μερικές ψύχραιμες φωνές. Ωστόσο, ο αμερικανικός δάκτυλος, αποδυνάμωσης της Παλαισ΄τινης είναι ολοφάνερος.

0comments είπε...

O παγκόσμιος πόλεμος συμφερόντων σε μινιατούρα.
Μια μινιατούρα άγρια που στάζει το πιο πονεμένο αίμα, το αδερφικό.
Αν και κάποιοι λεν πως ποιός είναι αδελφός και ποιός όχι είναι κάτι πολύ σχετικό και πολύ διαφορετικό απ' αυτό που ορίζουν τα λεξικά.

Filotas είπε...

Δείμε και amig0, θαρρώ ότι είναι προφανής η επιτυχημένη προσπάθεια ανάδειξης των πλέον φανατικών στοιχείων ως λύσης για τους Παλαιστίνιους, μετά από μια χρόνια διαδικασία απαξίωσης των δομών της παλαιστινιακής αρχής μέσω των κυρώσεων που επιβάλλονταν από Ε.Ε. και Η.Π.Α.
Εγκληματίες είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί...

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή ένα δημοσίευμα στο Εψιλον της Κυριακής για το Διεθνές κίνημα Αλληλεγγύης ψάχνοντας στο Ιντερνετ για την Rachel COrrie βρέθηκα στο Blog σας, το οποίο φαίνεται να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα.
Οπότε να σας ενημερώσω ότι θα παιχτεί στην Ελλάδα το "My name is Rachel Corrie" τον Οκτώβριο.
angelito βλέπω ότι σε έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το θέμα...αν θέλεις μπορώ να σου δώσω περισσότερα στοιχεία.
babett

Filotas είπε...

Babett θα χαρώ πολύ να μάθω περισσότερα και γιατί όχι ακόμα και να έρθω στην παράσταση!
Στείλε μου e-mail: calledrama@gmail.com
Να είσαι καλά!:)

Πάνερμος...