Τρίτη 19 Ιουνίου 2007

Μια «αρχή» δίχως ορατό τέλος…

Έμελλε να το δούμε κι αυτό στην εποχή της «Νέας Διακυβέρνησης». Μπάτσους να αναγκάζουν νεαρούς αλλοδαπούς κακοποιούς να ανταλλάξουν μπάτσες για να διασκεδάσουν (οι μπάτσοι).

Αμήχανη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έσπευσε να καταδικάσει την βία. Ότι έκανε και ο πρωθυπουργός, αλλά και κάθε άνθρωπος. Ακολούθησε η πειθαρχική δίωξη και μέχρι το επόμενο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας θα έχουμε όλοι την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Ψιλές η χοντρότερες πάντα έπεφταν μέσα στα κρατητήρια. Σήμερα όμως έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα. Μόνο τον τελευταίο μήνα δύο τουλάχιστον αστυνομικοί διευθυντές χρησιμοποίησαν τα υπηρεσιακά τους περίστροφα για να λύσουν προσωπικές τους διαφορές.

Ήταν πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν άρχισε να στήνεται οργανωμένα το καθεστώς της «αυθαιρεσίας». Από το δωμάτιο του Ευαγγελισμού που νοσηλεύονταν ο καταδικασθείς ως μέλος της 17Ν Σάββας Ξηρός.

Οι παρατυπίες και οι υπερβάσεις σε εκείνη την υπόθεση, φαίνεται να έχουν ιδρύσει καθεστώς στην αντίληψη κάποιων λειτουργών και να αφορούν πια τον οποιοδήποτε πέφτει στα χέρια των αρχών, για οποιονδήποτε λόγο. Αν είναι άτυχος και πέσει στους «κατάλληλους» λειτουργούς.

Θα μαθαίναμε ποτέ τις συνέβη στους δύο μετανάστες κρατουμένους αν δεν υπήρχε το βίντεο; Όσο μάθαμε για τις απαγωγές των Πακιστανών και για τις τηλεφωνικές υποκλοπές…

6 σχόλια:

0comments είπε...

"Ανάλογα τ' αφεντικό κι ο σκύλος"

Κάλημέρα φίλε μου!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως στο διαδίκτυο συχνά πυκνά βλέπαμε τέτοιες ειδήσεις ακι από έγγυρα άτομα. Αυτό το βίντεο απλά έφτασε σε όλη τη χώρα και έδειξε μια εικόνα που μόνο λίγοι μαθαίναμε και που την έκρυβαν τα εθνικά μαζικά μέσα προαγάνδας.

Filotas είπε...

Είδες η λαϊκή σοφία amig0?!...
Δείμε έχεις απόλυτο δίκιο. Έπεσαν από τα σύννεφα όλοι μέσα στην καλοκαιρινή ντάλα!...
Καλησπέρες!

Ανώνυμος είπε...

edo exi kati meres pou egine to idio...
apofasi?
na valun kameres se ola ta kratitiria astinomikon tmimaton...

go figure!

filia

Unknown είπε...

Α ρε Μάνθε, θαρρείς και δεν μπορούν να τους δέρνουν π.χ. στις τουαλέτες...
Φιλιάδες!

N.Ago είπε...

Ασε τα παιδια να διασκεδάσουν, Αngelito!

Πάνερμος...