Τρίτη 12 Ιουνίου 2007

Ένας «μοναχικός» αγώνας…

Τερματίστηκε την Κυριακή μετά από 24 ημέρες η απεργία πείνας του Δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη που είχε ξεκινήσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του παραλιακού μετώπου του Δήμου από ιδιώτες καταστηματάρχες. Την ίδια ημέρα κάτοικοι της περιοχής και συνεργεία του Δήμου έριξαν τα κάγκελα στην παραλία του Αγίου Κοσμά και τοποθέτησαν την επιγραφή «Δήμος Ελληνικού – Είσοδος Ελεύθερη». Από εδώ και στο εξής η παραλία θα λειτουργεί υπό την ευθύνη των δημοτικών υπηρεσιών.

Ο αγώνας του Χρήστου Κορτζίδη και των πολιτών του Δήμου Ελληνικού αποτελεί μια μεγάλη νίκη για όλους μας. Συμβολίζει την διεκδίκηση του αυτονόητου. Ο λαός έχει την κυριότητα σε κάθε σπιθαμή της πατρίδας μας. Ο δημόσιος χώρος, τα πάρκα, οι πλατείες, οι ακρογιαλιές είναι αγαθά που κανείς δεν μπορεί να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε ο οποίος θα αποκλείσει από την χρήση τους έστω και έναν άνθρωπο.

Αντιστάσεις όπως αυτή δεν είναι συνηθισμένες, ίσως γιατί τα κοινωνικά αγαθά δεν σημαίνουν στην εποχή μας τόσα όσα παλιότερα και κυρίως σε σχέση με την ατομική ιδιοκτησία. Η διατήρηση των κοινωνικών αγαθών, του εθνικού πλούτου αν προτιμάτε καλύτερα, αποτελεί την βάση για την βελτίωση της ζωής μας.

Για τον Δήμο Ελληνικού πλέον, το στοίχημα είναι να λειτουργήσει την παραλία όσο το δυνατόν καλύτερα και να δώσει το παράδειγμα σε όλους…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

bravo ston dimarxo!

fisika mallon den tha gini pote paradigma pros mimisi oute poster apo "alternative" kiklous alla ENOITE oti exi kani kati gia to opoio kanenas "oxmoreaderfakimoutora" den tha sikone oute to daktilaki tou.

ligo sproksimo theloun oloi mou fenete gia na paroun mpros.

bravo re xristo!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εϊναι μια σημαντική επιτυχία. Θα ήθελα πολύ να είμαι στο γαλατικό τσιμπούσι τους.

Filotas είπε...

Για ένα δυο τρία, ελεύθερα ακρογιάλια ...

Πάνερμος...