Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας πενηντάρης άνδρας, μελαψός με γκρίζα μαλλιά και μούσι. Άφηνε στα τραπέζια καρτελάκια και στυλούς ζητώντας μια βοήθεια. Στον λαιμό του είχε μια γάζα που ανέμιζε, η καλημέρα του ηχούσε ρομποτικά, ήτανε εγχειρισμένος καρκινοπαθής. Έβγαλα κάτι από την τσέπη και το άφησα στο τραπέζι. Όταν επέστρεψε πήρε το καρτελάκι και τα χρήματα με ευχαρίστησε με ένα νεύμα και ένα χαμόγελο. Αφού γύρισε όλα τα τραπέζια, ήρθε ξανά μπροστά μου. Με ρώτησε αν μπορεί να καθίσει για να μου δείξει κάτι. Η φωνή του αδύναμη σαν ψιχάλα, έβγαλε ένα χαρτόνι από την τσέπη και μου το έδωσε να το διαβάσω. Ήταν ένα κείμενο που ανέφερε την περίπτωση του με τρόπο διαφορετικό από το καρτελάκι που μου άφησε λίγο πριν. Με κοίταξε και μου είπε: «Μήπως πρέπει να γράψω αυτά στο καρτελάκι;»
Διάβασα και τα δύο κείμενα. Του είπα ότι το κείμενο στο χαρτόνι είναι πιο αξιοπρεπές γιατί δεν προκαλεί λύπη στον αναγνώστη, αλλά του δείχνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και τον καλεί να σε βοηθήσει. Ζήτησε κάποιες διευκρινήσεις, σηκώθηκε χαμογελώντας και με χαιρέτησε καθώς έφευγε…
Κοίταξα γύρω μου. Τα τραπέζια είχαν όλα κόσμο, γιατί να διαλέξει εμένα, σκέφτηκα. Χαμογέλασα και κρύφτηκα ξανά στις σελίδες της εφημερίδας…
4 σχόλια:
Είναι γιατί φαίνεται οτί είσαι διανοούμενος!!:)
Καλή βδομάδα!
Ε όχι και διανοούμενος βρε Μαρία!...
Καλή εβδομάδα!:)
Θυμάσαι ένα κόμιξ αλμπουμάκι του Ντ. Μαραμότι που κυκλοφόρησα μαζί με το ΒΡ και είχε θέμα Ζητιανιά και Μάρκετινγκ;
Αυτό θυμήθηκα με το κείμενό σου. Η φράση όμως που σκοτώνει είναι τα "μελλοντικά ελληνικά". Να ΄σαι καλά! Τα λέμε το απόγευμα.
Και μελλοντικά και μελωντικά!:)
Hasta luego!...
Δημοσίευση σχολίου