Τρίτη 6 Μαρτίου 2007

Μια καθημερινή ιστορία ...ισοπέδωσης.


Η ισοπέδωση του κέντρου νεότητας «Jugendhaus» που βρίσκεται στο κέντρο της Κοπεγχάγης άρχισε χθες μετά από μια εβδομάδα έντασης. Το κέντρο είχε καταληφθεί από το 1982 από αριστερούς ακτιβιστές, ανήκε στον δήμο της πόλης και πρόσφατα ο δήμος το πούλησε σε μια χριστιανική κοινότητα η οποία θα το εκμεταλλευθεί. Στην προσπάθεια να γίνει η έξωση των καταληψιών από το κοινόβιο σημειώθηκαν σφοδρότατες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών με αποτέλεσμα να συλληφθούν πάνω από διακόσιοι διαδηλωτές, πολλοί από αυτούς προερχόμενοι από γειτονικές χώρες. Την επιχείρηση εκκένωσης ξεκίνησε ελικόπτερο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας!

Οι εργάτες που δούλευαν χθες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους για λόγους ασφαλείας!

Το «πνεύμα» της εποχής ενάντια στους ανθρώπους.

Ένα εγκατελειμένο κτίριο που ζωντανεύει έρχεται κάποια στιγμή η στιγμή να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Είναι γνωστό ότι ακόμα κι ένα ερείπιο στο κέντρο μιας πόλης έχει μεγάλη εμπορική αξία, αφού το οικόπεδο είναι «φιλέτο». Έτσι δεν είναι παράξενο που το δημοτικό συμβούλιο πουλάει το κτίριο σε μια χριστιανική οργάνωση για να έχει έσοδα, ενώ αδιαφορεί για τους ανθρώπους που δημιούργησαν εκεί σε δημοτικό, άρα και δημόσιο χώρο, μια εναλλακτική κοινότητα.

Το παράλογο είναι ότι γίνεται προσπάθεια να εξοστρακιστεί από τον δημόσιο χώρο η αντίθετη από την τρέχουσα αντίληψη για τα πράγματα, η οποία είναι αυτή που κύρια υπερασπίζεται το δημόσιο και κοινωνικό!

4 σχόλια:

0comments είπε...

Σε μικρογραφία, το ίδιο συνέβη στην "Πανδώρα", πίσω απ' το παλιό αρχαιολογικό μουσείο Θεσ/νίκης. Μια ετερόκλητη πολιτικά ομάδα κατόρθωσε να μετατρέψει ένα επί 10ετίες εγκαταλειμμένο σπίτι - ιδιοκτησία του Αγίου Όρους - σε ένα λειτουργικότατο και υπερδραστήριο πολιτιστικό - πολιτικό κέντρο. Φαίνεται όμως ότι η εκκλησία "όλα τα συγχωρεί " εκτός απ' τις πράξεις που απειλούν το κεφάλαιό της. Έτσι το ΚΕ. Διαχ. Αγιορ. Κληρον. (ΚΕΔΑΚ) έστειλε μια ωραία πρωία τα ματ, τα οποία με υπερτραμπουκισμούς, συλλήψεις κ.λπ. διέλυσαν ό,τι ωραίο είχε στηθεί.
Φυσικά πέρα από καμιά 100ριά συνοδοιπόρους, ουδείς ασχολήθηκε με το θέμα.
Η ιστορία, πορεία και καταστολή των καταλήψεων είναι μια μεγάλη ιστορία που όσον αφορά την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ψιλοπαρουσιάζεται ψιλοαμερόληπτα, όσον όμως αφορά την Ελλάδα ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ!!! (πολύ χειρότερα απ' αυτό που γίνεται με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς)

Πολλά φιλιά

Filotas είπε...

Πότε έγινε αυτό ρε amig0?!
Η εκκλησία είναι ο πλέον διαπρύσιος υποστηρικτής της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, είναι γνωστό αυτό. Σιγά μην περιμένουν την γωνίτσα στον Παράδεισο...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είναι μία πρόβα για την Κριστιάνα. Εξάλλου, ο νεοφιλελευθερισμός άλλαξε και εκείνη, την τόσο ανεκτική χώρα. Εδώ η Σουηδία έστειλε αστυνομία και η Νορβηγία.

Filotas είπε...

Δείμε λες? Για την αποστολή "χοίρων" από γειτονικές χώρες δεν έχω λόγια...

Πάνερμος...