Παρασκευή 9 Μαρτίου 2007

Nothing left to lose...

Κοιτούσα χθες το απόγευμα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και θαρρούσα ότι όλα ήταν φυσιολογικά. Υπό την έννοια ότι επί τόσες εβδομάδες οι φοιτητές διαδηλώνουν και η κυβέρνηση χθες ψήφιζε το νόμο - πλαίσιο για την Παιδεία, ο οποίος ήταν η κύρια αιτία που αντιδρούσαν. Τους έχει δηλαδή γραμμένους.
Έχει ακουστεί έντονα τελευταία ότι αυτή η γενιά θα είναι ίσως η πρώτη που θα ζήσει με χειρότερους όρους από την προηγούμενη της, χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποιος πόλεμος κι αυτό είναι αλήθεια. Οι περισσότεροι νέοι θα τελειώσουν τις σπουδές τους και θα βγουν στην αγορά εργασίας που ολοένα ελαστικοποιείται για να αναζητήσουν την τύχη τους. Κάποιοι τυχεροί θα βολευτούν, αλλά οι περισσότεροι θα αναγκαστούν να παλέψουν σκληρά για να επιβιώσουν. Δεν είναι πρωτόγνωρο ότι κάποιος πρέπει να παλέψει για να ζήσει. Το καινούργιο είναι ότι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτοί προσπαθούν να επιβάλλουν τις δικές τους λύσεις…
Δεν μου αρέσει να σπάω και να καίω οτιδήποτε. Μπορώ να καταλάβω όμως γιατί κάποιος μπορεί να το κάνει. Γιατί δεν μετράει τόσο αν κάποιος που κρατάει μια πέτρα θα την πετάξει, αυτό που έχει σημασία είναι γιατί χρειάστηκε να ψάξει να βρει μια πέτρα…

6 σχόλια:

cuentos_nat είπε...

"νεοι νομοι , νεα μετρα, πετα και καμμια πετρα"
Το ειδα καπου στο Βολο...

0comments είπε...

Οι σύντροφοι στο Leoncavallo, τη μακροβιότερη κατάληψη σtην Ιταλία, είχαν κρεμασμένο στην είσοδο ένα πανό που έγραφε "Quando ci vuole, ci vuole" σε ελέυθερη μετάφραση δηλαδή: "Όταν χρειάζεται κάν το"
Και χτες χρειαζότανε.
Κι ήταν ΩΡΑΙΑ! στην πορεία χτες. Πολύ ωραία!

Filotas είπε...

Μπαχαλάκικο το συνθηματάκι Νατούλα!...Αλλά έξυπνον!
Καθάρισε η ατμόσφαιρα ή ακόμα δακρύζουν οι περαστικοί amig0?!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως εγώ δεν τους καταλαβαίνω. Έχω ελαφρώς διαφορετική αντίληψη, γιατί έπρεπε να έχουν καταλάβει πια -τόσα χρόνια μετά- ότι αυτό που κάνουν ουσιαστικά ενισχύει τις επιλογές των αστικών κυβερνήσεων. Στα υπόλοιπα βέβαια τι να πω; έχεις απόλυτο δίκιο.

Filotas είπε...

Δείμε για να πω την αλήθεια και 'γω δεν καταλαβαίνω, αυτή την στάση των "μπαχαλάκηδων"...

Ανώνυμος είπε...

makari na itan i mpahalakides to provlima... ke na arhizame APO EKI tin sizitisi...

Πάνερμος...