Κυριακή 11 Μαρτίου 2007

«Σύσταση συμμορίας»

Για σύσταση συμμορίας μεταξύ άλλων, κατηγορούνται όλοι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Εξακριβωμένα, βάσει του κατηγορητηρίου οι 49 από τους 61 συλληφθέντες μαζεύτηκαν από διάφορα σημεία της Αθήνας την ώρα των επεισοδίων ή και πολλές ώρες μετά από αυτά. Πρόκειται για συλλήψεις που έγιναν για να «επιβεβαιώσουν» πόσο καλά λειτούργησε η αστυνομία στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Η κυβέρνηση Καραμανλή μιλάει για «φαινόμενα φασισμού|» αλλά ουδόλως ενοχλείται από την αδιάκριτη και ατιμώρητη βία των δυνάμεων ασφαλείας σε βάρος διαδηλωτών που είναι το πλέον ανησυχητικό «φαινόμενο φασισμού» στις μέρες μας. Η βία των δυνάμεων ασφαλείας είναι το μόνο μέσο για την επίτευξη των στόχων της, όπου υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις. Ο διάλογος που επικαλείται συνέχεια είναι προσχηματικός, απλά και μόνο για χαρακτηριστούν «συμμορίτες» όσοι δεν θα συμφωνήσουν με τις προτάσεις της ή δεν θα προσέλθουν σε αυτόν.

Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει μέχρι στιγμής, να ιδιωτικοποιήσει την ανώτατη παιδεία και να αποχαρακτηρίσει χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων αλλά απέτυχε, ενώ συνεχίζει να προσπαθεί να εκποιήσει δημόσια περιουσία και να επιβάλλει πολιτικές που αποφασίζουν επιτροπές «σοφών».
Ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις κινήσεις της είναι η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για το κεφάλαιο, ενώ για τους εργαζόμενους όλα όσα εξαγγέλλει τίθενται υπό την προϋπόθεση ότι το κεφάλαιο θα λειτουργήσει και για το καλό των εργαζομένων. Όλοι γνωρίζουμε πως…

4 σχόλια:

0comments είπε...

Συμμορίες και μάλιστα άκρως επικίνδυνες είναι οι κυβέρνήσεις που διοικούν τον τόπο και υπεύθυνοι για τη σύσταση τους είναι όσοι τις ψηφίζουν.

H ανυπακοή στις δομές και λειτουργίες ενός τέτοιου κράτους, είναι πολιτκή και κοινωνική ΥΓΕΙΑ!

Καλή βδομάδα σύντροφε!

Filotas είπε...

Ά να γεια σου!:)

Ανώνυμος είπε...

χαίρομαι να σε διαβάζω...
από τις πιο καθαρές ματιές πάνω στο ζήτημα, εν μέσω ενορχηστρωμένης σύγχυσης

Filotas είπε...

Gracias raresteak!:)

Πάνερμος...