Σάββατο 10 Μαρτίου 2007

Από τον λιγνίτη στην πυρηνική ενέργεια!!!


Δεν ξέρω που να αποδώσω την ευκολία με την οποία κάποιοι πολιτικοί κάνουν πως δεν βλέπουν τα συγκριτικά ενεργειακά πλεονεκτήματα της χώρας μας και αλληθωρίζουν από εδώ και από εκεί σε αναζήτηση ενεργειακών λύσεων. Διαπλοκή ή αφέλεια; Τελευταίο επίτευγμα οι σκέψεις για την δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στην Ελλάδα!
Και τι δεν έχουμε ακούσει τις τελευταίες μέρες σύρω από την συμφέρουσα και «ασφαλή» πυρηνική ενέργεια. Δεν πειράζει που η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή, η πυρηνική ενέργεια δεν ρυπαίνει το περιβάλλον (μέχρι την στιγμή που θα πρέπει να αποθηκευτούν τα απόβλητα της διαδικασίας παρασκευής της) και συμφέρει ενώ τόσες ευρωπαϊκές χώρες την χρησιμοποιούν!

Στην Ευρώπη έχει σημειωθεί το 1986 ένα μεγάλο πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ. Οι επιπτώσεις από αυτό το δυστύχημα είναι ακόμα και σήμερα ορατές στην ευρύτερη περιοχή και ενδεχομένως να έχουν την δίκη τους συνεισφορά στην ραγδαία αύξηση των καρκινογενέσεων σε όλες τις περιοχές από τις οποίες πέρασε το ραδιενεργό νέφος. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Στην Ελλάδα υπάρχει άφθονο ηλιακό και αιολικό φορτίο, πεντακάθαρο, υγιεινό, χωρίς μεγάλο κόστος εγκατάστασης και με ελάχιστο κόστος συντήρησης. Μόνο συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα αβαντάρουν άλλες μορφές ενέργειας σε βάρος της ευημερίας της δικής μας αλλά και των επερχόμενων γενεών.

5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όταν ο γάιδαρος πετάξει, όταν τα ψάρια γίνουν θηλαστικά μέσα στο νόμο της εξέλιξης, τότε και η πυρηνική ενέργεια θα σταματήσει να αποτελεί κίνδυνο. Και όλα αυτά όταν τα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν να δώσουν την ίδια ενέργεια με τα άλλα μέσα. Τόσοι σκουπιδότοποι βουνών και τόσα νταμάρια "στολίζουν" τις πλαγιές βουνών. Γιατί να μη βάλλουν εκεί μερικά φωτοβολταϊκά; Δεν λέω για αιολογεννήτριες, θέλουν περισσότερο χώρο ανάπτυξης.

0comments είπε...

Διαπλοκή; Τσ τσ τσ! Μα τι καχύποπτος που είσαι;
Αφελείς είναι οι άνθρωποι. Αφελείς και εύπιστοι.


Κρύωσε καθόλου η Δράμα μας;

ci είπε...

Καλημέραααα - ηρεμήσαμε από το Κοζλοντουι, ας το φέρουμε τώρα εδώ. Γιατί με την γνωστή προχειρότητα και ..αυστηρή τηρηση μέτρων ασφαλείας, στο κυριε ελεησον θα το ρίξουμε πάλι.

Filotas είπε...

Η κυβέρνηση Δείμο θα βοηθήσει στην εξάπλωση των φωτοβολταϊκών όταν εξασφαλιστεί ότι θα τα αναπτύξουν οι επιχειρηματίες, ενώ ας πούμε θα μπορούσε αντί για μεγάλες επιδοτήσεις να επιδοτεί κάθε νοικοκυριό ούτως ώστε να είναι αυτόνομο ενεργειακά...Αλλά που?
Καλόπιστοι και αδαής μάλλον amig0. Λίγη ψύχρα την έχουμε τα πρωινά...
Citronella μου χρειάζονται και οι δεήσεις, δεν χρειάζονται?!
Καλή εβδομάδα!

Filotas είπε...

Αδαείς, disculpa!:)

Πάνερμος...