Τρίτη 13 Μαρτίου 2007

Με το καλό ή με το στανιό…

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι κινητοποιήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στο νόμο πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Παρά την απροκάλυπτη προσπάθεια περιθωριοποίησης του φοιτητικού κινήματος από την κυβέρνηση και τα φιλικά προς αυτήν μέσα ενημέρωσης, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές σε όλη την χώρα συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιχειρηματολογεί υπέρ των μεταρρυθμίσεων της, υποστηρίζοντας ότι έχει μαζί της την πλειοψηφία των πολιτών.

Και επιχειρεί να ανοίξει όσο το δυνατόν περισσότερες πόρτες για τον ιδιωτικό τομέα στην ελληνική κοινωνική και οικονομική ζωή. Υπό το σκεπτικό ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία θα δώσει πνοή σε καθηλωμένους σήμερα τομείς και θα συμπαρασύρει και τον δημόσιο τομέα. Και βέβαια εφόσον οι ιδιώτες έχουν κέρδη, η κυβέρνηση ελπίζει και μας καλεί όλους να πράξουμε το ίδιο, ότι θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα επιστρέψουν ένα μέρος των κερδών τους στην κοινωνία. Η οποία εν τω μεταξύ θα έχει εκχωρήσει το σύνολο των αγαθών που είχε στα χέρια της και άφησε την διαχείριση τους στο κράτος. Τα κοινωνικά αγαθά θα μειωθούν στο ελάχιστο εφικτό για να ενισχυθεί η ατομική ιδιοκτησία και η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση προτρέπει την κοινωνία να συνηγορήσει σε μια «πράξη» από την οποία ίσως της δώσει ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη. Κι αν τύχει και αντιδράσει η κοινωνία, της ρίχνει κι ένα χέρι ξύλο για να δει ποιος έχει το πάνω χέρι.

Σαν το νταβατζή!

8 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αφού πλησιάζει και η μέρα της επανάστασης το έγραψα και το ξαναγράφω ότι οι νέοι αυτοί ακολουθούν τα ηθικά κελεύσματα των αγωνιστών του 1821. Αγωνίζονται για ελευθερία στην πληροφορία, στη γνώση, στην παιδεία.

cuentos_nat είπε...

Ετσι ειναι angelito.Βεβαια οι ιδιωτες που οφελουνται απο αυτην την πολιτικη σιγουρα δεν ειναι ο Μ.Ο. δηλαδη οι μικρομεσαιοι.Ολα γινονται για τους καρχαριες και εμεις, οι μικρες επιχειρησεις ειμαιστε οι πορνες και μαλιστα πορνες τριτοκοσμικης χωρας.
Τις γκριζες (αλλα οχι μαυρες) καλημερες μου

Filotas είπε...

Δείμε φαντάζεσαι τι θα γίνει στις παρελάσεις φέτος?
Νατούλα "με γεια μας" την εκπόρνευση...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κάτι πρέπει να γίνει. Μαζί με τις παρελάσεις τα κανάλια φέρνουν στην επικαιρότητα και τον καβγά του βιβλίου. Όλο το εθνικιστικό κλπ παραλήρημα στην κορυφή. Και να σκεφτείς ότι προ δύο ημερών έγραψα έναν πανηγυρικό (που θα δημοσιεύσω εντός των ημερών) για το δήμο.

Filotas είπε...

Άντε να σε διαβάσουμε, πανηγυρικά!:)

0comments είπε...

To καλό με την όλη ιστορία είναι ότι ριζοσπαστικοποιείται ένα κομμάτι της νεολαίας που θα το βρουν μπροστά τους οι εξουσίες.
Και ευτυχώς, μεγαλώνει πλέον μια γενιά ψιλιασμένη, η οποία δεν πρόκειται να παραδωθεί εύκολα στις σειρήνες της τηλεόρασης.

Ανώνυμος είπε...

krima pou den tous kopanane na katalaboune ligo pono ta gourounia!anti na doune to simferon olonon...blepoune mono ton eayto tous!k me to ligo mialo pou katexoune,giati den mporoune na baloune ta pragmata kato k na skeftoune nomizoune oti k to kratos ayto kani!poli gourounia ta koumounia!

Filotas είπε...

Ευχαριστούμε για το σχόλιο, ανώνυμε! Φαίνεται να ξέρεις πολλά για τα γουρούνια και λίγα για τα ...κουμούνια! Θα κερνούσα χαρούπι, αλλά που να το φανταστώ ότι θα έχουμε τέτοια επίσκεψη. Πάντως αν θες στην αυλή έχουμε λάσπη από την χθεσινή βροχή...

Πάνερμος...