Τετάρτη 7 Μαρτίου 2007

Ουδείς αναντικατάστατος είπατε;!…

Έχει αρκετές μέρες που δεν πηγαίνει η αλληλογραφία στους κατοίκους των περιοχών κοντά στις οδούς, Σκρα- Ανδριανουπόλεως – Γαληνού, λόγω της συνταξιοδότησης του Μάκη, του διακριτικού και σεμνού ταχυδρόμου που επί χρόνια χτυπούσε τις πόρτες της περιοχής για να παραδώσει την αλληλογραφία.

Ήταν γνωστό ότι ο Μάκης θα συνταξιοδοτούνταν κάποτε, ακόμα κι αν δεν το είχε σκεφτεί κάποιος ποτέ, δεν θα βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν έμαθε ότι βγήκε στην σύνταξη. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί σίγουρα ένας κάτοικος της περιοχής ευθύνης του Μάκη, είναι ότι με την συνταξιοδότηση του Μάκη θα σταματούσε και η διανομή της αλληλογραφίας στην περιοχή.

Σκέφτηκε η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να καταργήσει τις διανομές στο δρομολόγιο για να τιμήσει τον συνταξιοδοτηθέντα ταχυδρόμο; Έχει βρεθεί νέος τρόπος παράδοσης αλληλογραφίας και δεν μας το έχει ανακοινώσει;

Τίποτα από όλα αυτά; Διορισμένες από το κράτος διοικήσεις αδιαφορούν για την κατασυκοφάντηση της δημόσιας υπηρεσίας την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν, ενώ εισπράττουν παχυλούς μισθούς!

Έξι μήνες ήταν γνωστό ότι ο ταχυδρόμος θα βγει στην σύνταξη και δεν προσελήφθηκε αναπληρωτής έγκαιρα για να μην υπάρξει πρόβλημα. Η περιφερειακή διεύθυνση των ΕΛ.ΤΑ. έχει προτείνει έτσι λόγω της κατάστασης, την εκ περιτροπής κάλυψη του δρομολογίου του Μάκη, από άλλους ταχυδρόμους που ξέρουν το δρομολόγιο την προσωρινή απορρόφηση του δρομολογίου από τους ταχυδρόμους που καλύπτουν τις γειτονικές περιοχές ή την πραγματοποίηση σαββατιάτικων διανομών στην περιοχή αυτή. Οι εμπλεκόμενοι διανομείς δεν δέχονται.

Η αλληλογραφία εξακολουθεί να μένει στα ράφια. Οι πελάτες τους κάνουν υπομονή.

Ποιοι έχουν τελικά συμφέρον να διασύρονται έτσι τα ΕΛ.ΤΑ.;!

(η φωτογραφία του ταχυδρόμου μέσα σε ορεινό χωριό της Αρκαδίας, είναι από το www.greekphotobank.gr)

2 σχόλια:

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

'Eνα γράμμα στον Υπουργό, με αποστολή στις εφημερίδες, και μετά ένας ωραίος δικηγόρος, μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό εμένα …

Filotas είπε...

Δε μασάμε ρε, ποιος να πάρει την πρωτοβουλία?

Πάνερμος...