Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007

Δες τι κάνει ο καιρός…

Έκανα μια «βόλτα» στο snowreport.gr χθες και είδα ότι από όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, μόνο το Φαλακρό και άλλα τρία είναι κλειστά. Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα κλείσει από τις 14 Μαρτίου. Από εκείνη την ημέρα έχει χιονίσει τουλάχιστον δύο φορές στο βουνό, οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές για την εποχή και η πρόγνωση του καιρού αναφέρει νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες και για τις προσεχείς ημέρες χωρίς να αποκλείεται νέα χιονόπτωση. Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι ακριβείς λόγοι της απόφασης για το κλείσιμο του χιονοδρομικού κέντρου από τις 14 Μαρτίου, από την εξέλιξη του καιρού όμως φαίνεται ότι ήταν βιαστική και απερίσκεπτη…

Ο καιρός ήταν η αφορμή να μην πραγματοποιηθεί η «πρόβα τζενεράλε» για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου που προγραμμάτιζαν οι προϊστάμενοι της εκπαίδευσης στο νομό μας. Μάθαμε, κατόπιν εορτής, ότι θα μαζεύονταν όλα τα σχολεία της πόλης για να γίνει δοκιμαστική παρέλαση με την παρουσία της φιλαρμονικής στο Δημοτικό στάδιο της Δράμας. Πέραν του γεγονότος ότι η ίδια η μαθητική παρέλαση είναι ένα κατάλοιπο στα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας μιας από τις πλέον σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας (δικτατορία Μεταξά) η συγκέντρωση μαθητών όλων των σχολείων σε έναν αθλητικό χώρο θα θύμιζε σε πολλούς γονείς τις «γιορτές νεολαίας» που γίνονταν σε μια άλλη σκοτεινή περίοδο της ιστορία μας (δικτατορία συνταγματαρχών). Η πολύ «σκοτεινιά» έφερε τελικά βροχή και η «αναβίωση» αποτράπηκε.

Πολύ σωστά αντιδράσανε οι Ενώσεις εκπαιδευτικών του νομού μας σε αυτό το ενδεχόμενο. Μόνο που έπρεπε να κάνουν ξεκάθαρο, ότι η στρατιωτική λογική της παρέλασης παιδιών είναι εντελώς αντιπαιδαγωγική και κάποτε πρέπει να αποβληθεί από τα σχολεία της χώρας.

6 σχόλια:

maria_pin είπε...

Αμην, κάποτε να ανοίξουνε λιγάκι τα μυαλά μερικών. Οταν πέρισυ βγήκε στη δημοσιότητα για εκείνη τη μαθήτρια που δεν ήθελε να συμμετάσχει στην παρέλαση, ένοιωσα για πρώτη φορά δικαιωμένη και όχι μόνη, μια που και μένα οταν ήμουν στο λύκειο με απείλησαν και με ανάγκασαν να πάρω μέρος!!

Εξω τα φασιστικά κατάλοιπα!!

Unknown είπε...

Έξω! Έξω!:)

0comments είπε...

τελ δεμ γκολντμάουθ!!!

(Δε με λες, για που με το καλό και πότε; Στείλε μέηλ.)

ci είπε...

Και σήμερα ήλιος αλλά από κρύο καλά πάμε! Καλό απόγευμα:)

Filotas είπε...

Αι γουιλ Amig0! (Αλ σεντ γιου!)
Citronella μόνο το χιονοδρομικό που είναι κλειστό είναι παράταιρο!!!
Καλό Βραδάκι!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάς Άγγελε από πότε έχουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του "Φαλακρού"? Όσοι επισκέπτες και αν έρθουν, τώρα που ξαναάνοιξε, απλά θα αυξηθούν οι ζημίες...

Πάνερμος...