Τρίτη 20 Μαρτίου 2007

Το «καλό» και συμφέρον την παράταξη ημών...

Η πρώτη «μεταρρύθμιση» μετά τις εκλογές, υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, ότι θα είναι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό. Πριν από την «μεταρρύθμιση» όμως τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. φροντίζουν δημιουργικά το απορυθμισμένο τοπίο της κοινωνικής ασφάλισης. Οι αλλαγές που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σχετίζονται τόσο με την χρηστή και αποδοτική διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων, όσο με την μεγέθυνση του ποσοστού συμμετοχής των εργαζομένων στην διατήρηση των αποθεματικών των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι εξαιρετικά απίθανο να συμφωνούσε η πλειοψηφία των Ελλήνων στην υποθετική ερώτηση, θα θέλατε τα χρήματα της κοινωνικής σας ασφάλισης να τα παίζει μια εταιρία στο χρηματιστήριο; Πόσο μάλλον αν το ερώτημα συμπληρώνονταν και από ένα ακόμα σκέλος που θα έλεγε και με αυξημένο μάλιστα ποσοστό προμήθειας. Μην χαμογελάτε, αφού δεν τα σκέφτονται αυτά τα ερωτήματα οι έγκυροι δημοσκόποι, όσοι τα σκεφτόμαστε δεν είμαστε παρά μια οικτρή και καταδικασμένη για το «καλό» του κοινωνικού συνόλου μειοψηφία.

Είμαι βέβαιος ότι μόνο σε ένα μείζον θέμα δεν θα χρειαστεί να κάνει μεταρρύθμιση η Ν.Δ.. Στις σχέσεις εκκλησίας – κράτους – στρατού. Είναι τόσο βολικό το σχήμα, αφού όταν δεν έχει το κράτος στα χέρια της, πορεύεται με τα άλλα δυο, που η μεταρρύθμιση είναι περιττή και επικίνδυνη για το «καλό» του κοινωνικού συνόλου...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Den einai dynaton na einai zwntanoi kai sta parathira akoma.
Prokeitai peri safestatoy sxedioy psyhologikhs kakopoihshs: kante ta aisxh, spaste kathe "tambou" kai xamogelaste meta. mono etsi symfwna me to syndromo ths kakopoihshs tha mas latrepsoyn...LENE.
Den prepei thn orgh mas na thn kanoyme amyna.
TA KEFALIA TOYS SE LAIMHTOMOYS PALI

maria_pin είπε...

Πόσο δίκιο έχεις και για τα ασφαλιστικά ταμεία Αγγελε!! Και ξέρεις τι γίνεται όταν παίζουν τα λεφτά στο χρηματιστήριο? Τα χάνουν! Και μετά σου λένε, σορρυ, αλλά δεν θα πάρετε σύνταξη. Φοβερό ε? Και όμως είναι πραγματικότητα εδώ στην Αγγλία, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι μετά από χρόνια δουλειάς, πετιούνται στους δρόμους.

Και οι μανατζερς παίρνουν τα χοντρά μπόνους και την κάνουν. Και όλα αυτά, χωρίς καν να μιλήσουμε για προμήθειες..

Καλή βδομάδα!

Filotas είπε...

gilletina καλώς ήρθες στο Calle Drama! Φουριόζα, φουριόζα!
Μαρία θα ήταν ενδιαφέρον να μας έγραφες και μερικά πραματάκια για την Αγγλία!
Καλή εβδομάδα!

0comments είπε...

Αν και τόσους μπάτσους, τόση μπάλα και τόσους παπάδες απ' τη χούντα είχα να δω. Δικτατορία δεν είναι μόνον η κατάλυση της δημοκρατίας, αλλά και η χειραγώγησή της προς το καλό και συμφέρον της παράταξης και της τσέπης μας.
Φιλιά

Filotas είπε...

Γεια σου ρε amig0!

Πάνερμος...